Forțele ruse au aruncat în aer un pod care leagă orașul Severodonețk de un alt oraș de peste râu

Publicat:

Forțele ruse au aruncat în aer un pod care leagă orașul ucrainean aflat în conflict Severodonețk de un alt oraș de peste râu, eliminând o posibilă rută de evacuare a civililor, au declarat duminică oficialii locali , informează mediafax.

Severodonețk a devenit epicentrul bătăliei pentru controlul asupra regiunii Donbas din estul Ucrainei. Părți ale orașului au fost distruse în unele dintre cele mai sângeroase lupte de când Kremlinul a declanșat invazia.


Citește și : Fosta președintă a Boliviei Jeanine Añez, condamnată la 10 ani de închisoare

Forțele ucrainene și rusești încă se luptau duminică acolo, a declarat guvernatorul provinciei Luhansk, Serhiy Gaidai, conform Reuters.

Forțele rusești au cucerit cea mai mare parte a orașului, dar trupele ucrainene controlează încă zona industrială și o uzină chimică unde se adăpostesc sute de civili.

Însă rușii au distrus un pod peste râul Siverskyi Donets care leagă Severodonețk de orașul geamăn Lysychansk, a declarat Gaidai.

A rămas în picioare doar unul dintre cele trei poduri, motiv pentru care s-au redus rutele ce puteau fi folosite pentru evacuarea civililor sau pentru ca trupele ucrainene să se retragă.

În Lysychansk, bombardamentele rusești au ucis o femeie și au distrus patru case și un centru comercial, a declarat Gaidai.

Citește și : O organizaţie neguvernamentală rusă împotriva torturii a fost desemnată ‘agent al străinătăţii’

Șeful administrației din Severodonețk a declarat că puțin mai mult de o treime din oraș a rămas sub controlul forțelor ucrainene, iar aproximativ două treimi se află în mâinile rușilor.

“Forțele noastre (forțele) mențin puternic linia de apărare”, a declarat Oleksandr Stryuk la televiziunea națională.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Accident șocant în Iași. O cireadă de 15 vaci, care se duceau la păscut, au fost lovite în plin de o mașină

Accident șocant în Iași. O cireadă de 15 vaci, care se duceau la păscut, au fost lovite în plin de o mașină O cameră de...

Un mort şi patru răniţi într-un atac rusesc asupra regiunii ucrainene Sumî

Un mort şi patru răniţi într-un atac rusesc asupra regiunii ucrainene Sumî Cel puţin un civil a murit şi alţi patru au fost răniţi într-un...

Reguli mai severe, de la 1 septembrie, pentru lichide în bagajele de mână, pe toate aeroporturile din UE!

Reguli mai severe, de la 1 septembrie, pentru lichide în bagajele de mână, pe toate aeroporturile din UE! De la 1 septembrie vom avea reguli...

VIDEO – Atac ucrainean cu peste 150 de drone pe teritoriul Rusiei. Un incendiu la o rafinărie din Moscova

VIDEO - Atac ucrainean cu peste 150 de drone pe teritoriul Rusiei. Un incendiu la o rafinărie din Moscova Ucraina a lansat valuri de atacuri...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.