Forțele spațiale americane se pregătesc pentru ‘războiul stelelor’

Publicat:

Forțele spațiale americane se pregătesc pentru ‘războiul stelelor

Forțele spațiale americane pregătesc primul exercițiu militar pe orbită pentru a testa modul în care ar putea respinge o “agresiune pe orbită” din partea adversarilor.

Cu doar câteva zile în urmă, un comandant de top al Forțelor Spațiale și-a exprimat îngrijorarea cu privire la rețeaua monstruoasă de sateliți de urmărire a Chinei , care poate fi folosită pentru a monitoriza operațiunile militare occidentale la sol, scrie The Sun, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

Space Force, o ramură a armatei americane , a anunțat că a încheiat un parteneriat cu două companii, Rocket Lab și True Anomaly, pentru a recrea o amenințare spațială în vederea testării reacțiilor sale.

În cadrul acestei misiuni, denumită Victus Haze, o navă spațială a Rocket Lab se va da drept o navă care se află în misiune pentru a urmări un alt satelit realizat de True Anomaly, a precizat Space Force’s Space Systems Command într-un comunicat.

Un scenariu de amenințare reală ar putea implica un satelit care se apropie de o navă spațială americană sau un satelit care efectuează o manevră neobișnuită.

În acest caz, Forța Spațială vrea să aibă capacitatea de a răspunde.

Un răspuns al Forțelor spațiale ar putea fie să descurajeze o entitate care nu este de partea să acționeze, fie să apere un satelit american de un atac.

Generalul Michael Guetlein, adjunctul șefului operațiunilor spațiale din cadrul Forțelor Spațiale, a declarat pentru ArsTechnica: “Când o altă națiune plasează un bun în spațiu și nu știm exact ce este acel bun, nu știm care este intenția sa, nu știm care sunt capacitățile sale, avem nevoie de capacitatea de a merge acolo și de a ne da seama ce este acest lucru.

“Victus Haze are ca scop să continue să spargă aceste paradigme și să arate cum am putea pune rapid la punct o capacitate de conștientizare a domeniului spațial și să o operăm în timp real împotriva unei amenințări.”

Nu este clar ce fel de măsuri are în vedere în prezent Space Force pentru a descuraja adversarii de pe orbită.

Pentagonul crede că armele energetice precum laserele sau fasciculele de particule pot fi folosite pentru a doborî rachetele balistice intercontinentale care intră pe orbită.

“Nu ne mai permitem luxul de a aștepta ani, chiar 10 sau 15 ani, pentru a livra unele dintre aceste capacități”, a declarat Guetlein într-o discuție organizată în ianuarie de Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale. “Un termen relevant din punct de vedere tactic este o chestiune de săptămâni, zile sau chiar ore”, a mai spus acesta.

Sub conducerea președintelui Xi Jinping , China a cheltuit aproximativ 14 miliarde de dolari pentru programul său spațial ambițios în 2023, potrivit Statista.

Adresându-se reporterilor la cel de-al 39-lea Simpozion Spațial săptămâna aceasta, generalul Stephen Whiting, comandantul Comandamentului Spațial al SUA, a declarat: „Sincer, China se mișcă cu o viteză uluitoare. Din 2018, China și-a triplat sateliții de informații, supraveghere și recunoaștere de pe orbită. Și cu aceste sisteme, au construit o rețea ucigașă deasupra Oceanului Pacific pentru a găsi, fixa, urmări și, a ținti capacitățile militare ale Statelor Unite și ale aliaților,” a avertizat Whiting.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

Corpul pușcașilor marini al SUA definește o “pânză ucigașă” ca fiind “o rețea dinamică care integrează fără probleme capacitățile de informații și de război în diverse domenii, inclusiv pe uscat, pe mare, în aer, în spațiu și în spațiul cibernetic”.

De asemenea, China “a construit o gamă de arme de contracarare în spațiu, de la bruiajul reversibil până la arme ASAT kinetice de tip hit-to-kill cu ascensiune directă și coorbitale”, potrivit lui Whiting.

Ca parte a eforturilor globale de a crea facilități de locuire permanentă pe Lună, China a dezvăluit planurile de a duce supravegherea Skynet în afara planetei. Șeful NASA, Bill Nelson, și-a exprimat anterior deschis temerile legate de faptul că China ar putea ajunge pe Lună înaintea SUA.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O nouă plângere pentru agresiune sexuală, depusă împotriva rapperului P. Diddy

O nouă plângere pentru agresiune sexuală, depusă împotriva rapperului P. Diddy O nouă plângere pentru agresiune sexuală a fost depusă împotriva rapperului american Sean ''Diddy''...

Numărul americanilor care consumă ‘iarbă’ îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool

Numărul americanilor care consumă 'iarbă' îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool Numărul americanilor care consumă canabis zilnic l-a depăşit,...

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă Administrația Președinției Cehe a comunicat că este necesară ținerea sub observație pentru...

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical datorită unei tehnici...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.