Forţele ucrainene au distrus echipament rusesc într-un raid în regiunea Herson

Publicat:

Forţele ucrainene au distrus echipament rusesc într-un raid în regiunea Herson

Forţele speciale ale direcţiei principale de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR) a efectuat marţi un raid, care a implicat debarcarea pe istmul Tendra, în regiunea Herson, riverană Mării Negre, şi a distrus un vehicul blindat amfibiu rus şi alte echipamente militare, a precizat GUR într-un comunicat, citat de EFE, potrivit stiripesurse.ro.

Forţele ucrainene implicate în operaţiune au distrus, de asemenea, echipamente radioelectronice inamice şi fortificaţii care fuseseră construite de trupele ruse ce controlau zona pe acea fâşie îngustă de uscat în Marea Neagră.


Citeşte şi: Hotel PRĂBUŞIT în Germania: Există mai multe persoane prinse sub dărâmături! – Stiripesurse.md

În timpul luptelor, invadatorii ruşi au suferit pierderi, al căror număr este în curs de stabilire, se arată în comunicatul GUR, care adaugă faptul că forţele ucrainene au reuşit să finalizeze misiunea, desfăşurată pe timp de noapte, fără pierderi.

Forţele ucrainene au distrus echipament rusesc într-un raid în regiunea Herson

Conform informaţiilor militare ucrainene, istmul Tendra se întinde pe 65 de kilometri în partea de nord a Mării Negre şi are o lăţime de 1,8 kilometri. Aceasta fâşie de uscat este situată în apropierea peninsulei Crimeea, de asemenea ocupată de Rusia.

Operaţiunea a fost efectuată de membri ai unităţii Artan a GUR şi ai centrului naval al serviciilor de informaţii militare ucrainene, care ulterior s-au întors la baza lor.

O înregistrare video publicată în paralel cu comunicatul arată combatanţi ucraineni care avansează pe apă cu bărci şi jet ski-uri şi apoi inaintează pe fâşia de uscat, agitându-şi armele. În ultima parte a înregistrării video se aud rafale de arme din timpul luptelor cu forţele ruse.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Guvernul a aprobat cadrul bugetar, pentru următorii ani 

Guvernul a aprobat cadrul bugetar, pentru următorii ani Guvernul a aprobat, astăzi, Cadrul bugetar pe termen mediu 2025-2027. Documentul stabilește obiectivele politicii bugetar-fiscale și determină...

Misterul „mumiei care țipă” ar putea fi rezolvat

Misterul „mumiei care țipă” ar putea fi rezolvat În urmă cu mai bine de opt decenii, arheologii au dat peste rămășițele mumificate ale unei femei...

O mașină a ars ca o torță la Botanica

O mașină a ars ca o torță la Botanica O mașină a ars ca o torță în sectorul Botanica al capitalei. Citește și: Criză la...

Vladimir Putin a convocat de urgență Consiliul de Securitate, după asaltul Ucrainei pe teritoriul regiunii ruse 

Vladimir Putin a convocat de urgență Consiliul de Securitate, după asaltul Ucrainei pe teritoriul regiunii ruse Preşedintele rus Vladimir Putin a convocat de urgenţă miercuri...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.