Forum de Afaceri moldo-olandez la Chișinău

Publicat:

Forum de Afaceri moldo-olandez la Chișinău

Relațiile comerciale din R. Moldova și Olanda vor fi discutate la primul Forum de Afaceri moldo-olandez ce se va desfășura la Chișinău pe 4 și 5 octombrie.

Timp de două zile, participanții vor avea oportunitatea de a interacționa direct cu oficiali guvernamentali, antreprenori din țară și de peste hotare, evenimentul fiind și o platformă de prezentare a ofertelor investiționale, de cunoaștere a potențialului economic al pieței, precum și de schimb de idei și parteneriate pe termen lung, transmite Știri.md.


Citeşte şi: Armata ucraineană a recucerit un punct strategic de lângă Bahmut – Stiripesurse.md

De asemenea, vor fi abordate atât oportunitățile locale, cât și provocările cu care se confruntă investitorii în contextul geopolitic actual, fiind și o oportunitate unică pentru toți cei prezenți de a se familiariza situația actuală din mediul de afaceri, în condițiile războiului din Ucraina.

În prima zi a evenimentului va avea loc o sesiune plenară în care vor fi explorate perspectivele economice și posibilitățile de colaborare dintre cele două țări.

Ulterior, programul va continua cu ateliere practice cu privire la diverse domenii precum procedurile fiscale, recrutare, angajare, finanțe și bănci.

Forum de Afaceri moldo-olandez la Chișinău

De asemenea, pentru a cunoaște mai aproape potențialii parteneri locali, agenții economici vor avea multiple oportunități de networking și posibilități de participare la vizite de informare și documentare la companii din Moldova.

Pe platforma evenimentului va fi organizat și un atelier de lucru (G2B), la care demnitarii responsabili de sectoarele economice de interes vor răspunde la întrebările participanților și vor expune viziunea, trendurile și programele țării aflate în proces de implementare.

Bazele relațiilor comerciale dintre R. Moldova și Regatul Țărilor de Jos au fost stabilite cu mulți ani în urmă, iar în prezent, acestea reprezintă peste 1% din valoarea comerțului total. În topul produselor exportate de țara noastră în Olanda sunt piese de mobilier, fructe, ulei de floarea soarelui, vestimentație, transformatoare electrice, fire din filamente electrice, semințe și vin. Și Moldova manifestă interes pentru produsele olandeze, în topul celor importate fiind plante vii, bulbi, ceapă, pește congelat, carne de porc, îngrășăminte minerale sau tractoare.

După valoarea capitalului investit, Olanda se află pe locul 3 printre principalii investitori ai R. Moldova. Conform datelor oficiale ale Agenției Servicii Publice, în R. Moldova activează 144 de întreprinderi cu capital înregistrat în Olanda (10 dintre ele sunt rezidente în cadrul Moldova IT Park), investițiile în capitalul social însumând 2,6 de miliarde de lei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

ISIS revendică un atac asupra unor turişti în Afganistan

ISIS revendică un atac asupra unor turişti în Afganistan Gruparea Stat Islamic (ISIS) a revendicat duminică un atac în care au fost ucişi vineri în...

Zeci de străini au primit refuz de intrare în țară

Zeci de străini au primit refuz de intrare în țară Pe parcursul zilei și nopții trecute, polițiștii de frontieră au emis refuz de intrare pe...

Teheranul anunţă cine va prelua puterea în Iran

Teheranul anunţă cine va prelua puterea în Iran Preşedintele iranian Ebrahim Raisi, decedat duminică într-un accident de elicopter, va fi înlocuit de prim-vicepreşedintele Mohammad Mokhber,...

METEO// Vremea se încălzește. Izolat va ploua

METEO// Vremea se încălzește. Izolat va ploua Vremea treptat se încălzește, iar meteorologii prognozează pentru ziua de astăzi ploi, care ar putea cădea izolat. Citește și:...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.