Forumul EUROSFAT 2023, în premieră în Moldova

Publicat:

Negocierile de aderare ale Republicii Moldova la UE, reforma justiției, securitatea energetică, lupta împotriva dezinformării, contextul geopolitic, dar și alte subiecte importante vor fi discutate în cadrul celui mai mare forum românesc de afaceri europene – EUROSFAT 2023.

Evenimentul se va desfășura la data de 28 noiembrie la Chișinău și 27-30 noiembrie la Bălți, Ungheni și Ceadîr-Lunga.


Citeşte şi: Nemerenco îl face de ocară pe medicul şpăgar din Bălţi

Evenimentul organizat la Chișinău, cu genericul „Uniunea Europeană și noi orizonturi”, va întruni oficiali europeni, dar și experți din Belgia, România și Republica Moldova.

Sesiunile vor aborda subiecte precum aderarea la UE, reforma justiției, economia, sustenabilitatea energetică, oportunitățile educaționale și securitatea. Experții vor dezbaterea progresele R. Moldova în îndeplinirea recomandărilor Comisiei Europene și vor analiza perspectivele deschiderii negocierilor de aderare la UE.

De asemenea, se va discuta despre reforma justiției, lupta împotriva corupției, integrarea în lanțurile valorice europene și creșterea economică.

Panelurile vor acoperi, de asemenea, teme precum sustenabilitatea, securitatea cibernetică și reziliența în contextul provocărilor ecologice.

Pentru a afla mai multe detalii, dar și a vă înscrie gratuit la EUROSFAT 2023, accesați: https://eurosfat.ro/2023-republica-moldova.

Citeşte şi: Slusari vede tot mai limpede: ‘Situația politică este tot mai clară’

Forumul EUROSFAT 2023, cu genericul „Uniunea Europeană și noi orizonturi”, este organizat de către Centrul de Expertiză Europeană „Europuls” din România și Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” din Moldova, cu susținerea financiară a Fundației Soros Moldova, a Uniunii Europene și a Fundației „Friedrich Ebert”.

CITESTE SI

105 ani de la unirea Bucovinei cu România

105 ani de la unirea Bucovinei cu România Pe 28 noiembrie 1918, reprezentanții Bucovinei au proclamat Unirea cu România, care îi datorează boierului Iancu Flondor...

Serebrian vorbește despre provocările și perspectivele viitoare ale Transnistriei

Serebrian vorbește despre provocările și perspectivele viitoare ale Transnistriei Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a discutat într-un interviu despre provocările recente în relația cu Tiraspolul,...

România va adopta o rezoluție privind perspectiva europeană a R. Moldova

România va adopta o rezoluție privind perspectiva europeană a R. Moldova Parlamentul României va dezbate și adopta, în ședința de astăzi, 28 noiembrie, o rezoluție...

Igor Dodon vrea să renunțe la mandatul său din CMC

Igor Dodon vrea să renunțe la mandatul său din CMC Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, nu exclude că va renunța la mandatul său...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.