Fost responsabil al cancelariei preşedintelui Zelenski, acuzat de corupţie

Publicat:

Fost responsabil al cancelariei preşedintelui Zelenski, acuzat de corupţie

Serviciul anticorupţie din Ucraina l-a acuzat miercuri pe fostul şef adjunct al cancelariei preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski de îmbogăţire ilegală în valoare de aproape 400.000 de dolari, un caz apărut în plină invazie rusă în ţară, relatează AFP.

De la începutul campaniei militare a Rusiei în Ucraina în februarie 2022, au ieşit la iveală o serie de cazuri de corupţie la scară mare în ţară, inclusiv în cadrul forţelor armate şi al structurilor guvernamentale, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: 3.000 de deţinuţi din Ucraina sunt gata să plece pe front

Conform Biroului ucrainean anticorupţie, acest fost responsabil din cadrul preşedinţiei de la Kiev, identificat de media ca fiind Andrii Smirnov, este acuzat că a achiziţionat bunuri imobiliare şi vehicule cu fonduri a căror origine este neclară.

“Este vorba de două autoturisme Mercedes-Benz şi Volkswagen, două motociclete Honda şi BMW, trei locuri de parcare în Kiev, un apartament în Liov (Lviv) şi un teren în Transcarpatia”, a precizat organismul de combatere a corupţiei, care l-a acuzat pe fostul înalt oficial că a transferat cea mai mare parte a acestor bunuri în proprietatea fratelui său, “păstrându-şi în acelaşi timp dreptul de a dispune de ele în întregime”.

Smirnov, care a fost concediat în martie, riscă până la zece ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

Ucraina, care s-a confruntat cu probleme grave de corupţie chiar înainte de invazia rusă, s-a angajat să îşi intensifice eforturile de combatere a acestui flagel pentru a-şi susţine ambiţia de a adera la Uniunea Europeană şi a linişti donatorii occidentali.

Citește și: Adrian Băluțel: PSRM încearcă să limiteze accesul diasporei la vot

La începutul lunii mai, ministrul ucrainean al agriculturii, Mikola Solski, a demisionat după ce a fost acuzat de însuşirea unor terenuri aflate în proprietatea statului.

În 2023, ministrul apărării, Oleksii Reznikov, a fost nevoit să se retragă din funcţie pe fondul unor scandaluri legate de deturnarea de fonduri în armată pentru achiziţionarea de muniţie şi diverse echipamente pentru soldaţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Céline Dion anunţă că se va întoarce pe scenă în ciuda bolii sale: ‘Chiar dacă va trebui să mă târăsc, o voi face!’

Céline Dion anunţă că se va întoarce pe scenă în ciuda bolii sale: 'Chiar dacă va trebui să mă târăsc, o voi face!' Céline Dion,...

Kevin Spacey spune, într-un interviu cu Piers Morgan, că a fost ‘prea îndrăzneţ’ în trecut

Kevin Spacey spune, într-un interviu cu Piers Morgan, că a fost 'prea îndrăzneţ' în trecut Kevin Spacey s-a descris, într-un interviu cu Piers Morgan, ca...

Șoșoacă, scandal cu jandarmii: ‘Am fost îmbrâncită și aruncată. Erau 10 pe mine’

Șoșoacă, scandal cu jandarmii: 'Am fost îmbrâncită și aruncată. Erau 10 pe mine' Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii în fața sediului din Sectorul 3,...

Pricolele creșterii extremei drepte în UE. În loc să părăsească Uniunea, naționaliștii au decis să o preia

Pricolele creșterii extremei drepte în UE. În loc să părăsească Uniunea, naționaliștii au decis să o preia Așa cum era de așteptat, alegerile europene au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.