X

Foşti angajaţi ai filialei din Estonia a Danske Bank, acuzaţi de spălare de bani

Justiţia estoniană a formulat acuzaţii împotriva a şase persoane implicate într-un scandal de spălare de bani la Danske Bank, transmit AFP şi DPA, potrivit agerpres.  

Cei şase sunt foşti angajaţi ai sucursalei estoniene a băncii daneze, care între timp a fost închisă, a anunţat luni biroul procurorului general.

Citește și : G7 a convenit să ceară reducerea consumului de gaze şi creşterea energiei electrice

Cinci bărbaţi şi o femeie sunt acuzaţi că au spălat cel puţin 1,6 miliarde de dolari şi 6 milioane de euro (6,5 milioane de dolari) între 2007 şi 2015. În acest fel, ei ar fi ascuns proprietarii fondurilor de origine presupus infracţională, se arată în comunicat.

Potrivit procurorului Maria Entsik, acuzaţii ar fi înfiinţat propria lor afacere de spălare de bani, pe care au ascuns-o de alte departamente ale băncii.

De asemenea, potrivit actului de acuzare, anchetatorii au primit informaţii despre infracţiuni anterioare prin cooperare internaţională. Aceste infracţiuni au fost comise în Rusia, Azerbaidjan, Georgia, Elveţia, SUA şi Iran.

Danske Bank a ajuns pe prima pagină a ziarelor în urmă cu câţiva ani din cauza scandalului de spălare de bani de la sucursala sa din Estonia, iar cazul a dus la anchete împotriva băncii în mai multe ţări.

Citește și : Polonia interzice importurile de cereale şi alte produse alimentare din Ucraina

Banca a recunoscut deficienţe care au dus la spălarea, între 2007 şi 2015, a aproximativ 200 de miliarde de euro prin intermediul filialei sale estoniene.

Tags: AzerbaidjanbaniDanske BankElvetiaGeorgiarusia
Categorii: Diaspora