Fostul cancelar Schroeder laudă decizia actualului cancelar Scholz de a nu trimite rachete Taurus în Ucraina

Publicat:

Fostul cancelar Schroeder laudă decizia actualului cancelar Scholz de a nu trimite rachete Taurus în Ucraina

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder a susţinut decizia actualului cancelar Olaf Scholz de a nu livra Ucrainei rachete Taurus şi respingerea de către acesta a desfăşurării de trupe terestre, relatează luni dpa.

“Cred că Olaf Scholz face ce m-aş aştepta de la un cancelar german în acest moment”, a declarat pentru dpa fostul lider al Partidului Social Democrat (SPD), care este şi partidul lui Scholz, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Galbur: „Reunificarea cu România – unica soluție”

Schroeder, fost cancelar între 1998 şi 2005, a făcut apel de asemenea la o iniţiativă franco-germană pentru negocierea unei soluţii a conflictului din Ucraina.

Întrebat dacă ar vrea ca Scholz să fie un “cancelar al păcii”, Schroeder (79 de ani) a răspuns afirmativ, adăugând: “Este ceva negativ când un cancelar german susţine pacea, când cineva este descris drept ‘ cancelar al păcii ‘ “?

“Faptul că (Scholz) e lăudat de Gerhard Schroeder arată clar că e pe o cale greşită”, a reacţionat Markus Soeder, liderul Uniunii Creştin-Sociale, de opoziţie, aripa bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU).

Un membru al conducerii CDU, Jens Spahn a apreciat la rândul său că “dacă ai prieteni şi susţinători ca fostul cancelar şi prietenul lui Putin Gerhard Schroeder, nu mai ai nevoie de adversari politici”.

Citește și: Condițiile moderne de trai au ajuns la Cociulia

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Calendarul zilei de 20 Mai

Calendarul zilei de 20 Mai 1859 - S-a născut soprana australiană Nelly Melba (m.23.02.1931). 1895 - A murit Jose Marti, scriitor şi om politic cubanez, unul dintre organizatorii...

Horoscop 20 mai 2024

Horoscop 20 mai 2024 Atenţie la deplasările de astăzi, v-ar putea aştepta surprize neplăcute, potrivit stiripesurse.ro. Horoscop 20 mai 2024 Berbec Berbecii vor să primească un ajutor...

Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale

Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale Regizorul Yorgos Lanthimos, prezent sâmbătă la Festivalul de Film de la...

VIDEO – Rapperul Sean ‘Diddy’ Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită

VIDEO -  Rapperul Sean 'Diddy' Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită O înregistrare video din 2016 îl arată pe Sean...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.