Fostul director financiar istoric al Trump Organization, condamnat la cinci luni de închisoare cu privire la sperjur

Publicat:

Fostul director financiar istoric al Trump Organization, condamnat la cinci luni de închisoare cu privire la sperjur

Fostul director financiar istoric al Trump Organization, Allen Weisselberg, care a făcut deja închisoare cu privire la fraudă fiscală, a fost condamnat din nou, miercuri, de un tribunal din Manhattan, la cinci luni de închisoare cu executare cu privire la faptul că a dat informaţii false într-un proces civil recent al lui Donald Trump, candidatul republican la fotoliul de la Casa Albă în noiembrie, potrivit presei americane, relatează AFP.

Allen Weisselberg, în vârstă de 76 de ani, care a început să lucreze în urmă cu 50 de ani ca expert contabil pentru tatăl lui Donald Trump şi care a fost directorul financiar al Trump Organization în perioada 2005-2021 a pledat vinovat de sperjur la începutul lui martie, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

El a părăsit tribunalul încătuşat, potrivit presei prezente la tribunal.

Această condamnare are loc cu cinci zile înaintea deschiderii primului proces penal în justiţia de la New York al lui Donald Trump disimularea unor plăţi cu scopul ascunderii unei relaţii cu fosta actriţă prono Stormy Daniels.

Acesta este primul proces penal al unui fost preşedinte al Statelor Unite, iar Donald Trump riscă să fie condamnat la închisoare cu privire la o falsificare de documente comerciale ale Trump Organization.

Acest proces urmează să aibă loc în plină campanie prezidenţială în 2024.

Allen Weisselberg a recunoscut că a minţit, în precedentul proces civil al lui Donald Trump cu privire la fraude financiare, cu privire la valoarea unui bun imobil aparţinând miliardarului republican.

În acest dosar, fostul preşedinte al Statelor Unite a fost condamnat, la 16 februarie, în civil, de către Curtea Supremă a statului New York, la plata unei amenzi în valoare de 355 de milioane de dolari – peste 100 de milioane de dolari dobânzi – cu privire la fraude financiare, în urma ”umflării” ilegale a valorii patrimoniului său imobiliar cu scopul de a obţine condiţii mai bune la împrumuturi bancare şi asigurări.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

El a făcut apel împotriva acestei condamnări, însă a fost nevoit să depună o garanţie în valoare de 175 de milioane de dolari în justiţia americană.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Vremea în Săptămâna Patimilor: maxime termice de până la 24 grade

Vremea în Săptămâna Patimilor: maxime termice de până la 24 grade Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat pe parcursul acestei săptămâni, înainte de Paști,...

Scene sângeroase pe o stradă din România: Un bărbat şi-a înjunghiat soţia; femeia a murit la spital

Scene sângeroase pe o stradă din România: Un bărbat şi-a înjunghiat soţia Scene sângeroase pe stradă! Un bărbat şi-a înjunghiat soţia, în Olt. Femeia a...

Franţa ordonă companiilor industriale să sporească producţia de rachete antiaeriane Aster

Franţa ordonă companiilor industriale să sporească producţia de rachete antiaeriane Aster Ministerul francez al Forţelor Armate a ordonat companiilor industriale ce participă la fabricarea de...

Igor Grosu, la întâlnirea cu vicepreședintele Radei de la Kiev: Vom continua să acționăm uniți

Igor Grosu, la întâlnirea cu vicepreședintele Radei de la Kiev: Vom continua să acționăm uniți Autoritățile legislativelor din Chișinău și Kiev vor continua consolidarea relațiilor,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.