Fostul guvernator al BNM, cel mai bine plătit demnitar din R. Moldova în anul 2023

Publicat:

Fostul guvernator al BNM, cel mai bine plătit demnitar din R. Moldova în anul 2023

Cel mai bine plătit demnitar din R. Moldova a fost, în anul 2023, fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu.

Acesta a fost demis de către Parlament pe 21 decembrie 2023, fiind învinuit de către deputați de „sabotaj în recuperarea banilor, angajarea și menținerea în funcție a unor oameni implicați în frauda bancară și obstrucționarea anchetei”, acuzații negate de către Armașu, potrivit ziarulnational.md.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Potrivit declarației de avere pentru anul 2023, Octavian Armașu a ridicat de la BNM peste 2,565 de milioane de lei, adică un salariu peste 213 mii de lei lunar.

Soția sa, care lucrează la „Bayer” SRL, a întregit bugetul familiei cu circa 1,2 milioane de lei.

Octavian Armașu a cumpărat în anul trecut un apartament de 48,1 metri pătrați cu suma de 86 580 de euro. Locuința se adaugă unui alt apartament de 103,9 metri pătrați, deținut de familia fostului guvernator din 2018 și care valorează peste 2,7 milioane de lei, unei vile de 92,7 metri pătrați, precum și altor bunuri imobile.

De asemenea, Armașu a investit în 2023 o sumă de peste 145 de mii de lei în patru terenuri agricole cu suprafața totală de peste 4,3 ha. De altfel, fostul guvernator al BNM este latifundiar, acesta procurând în ultimii ani zeci de terenuri agricole cu o suprafață totală de zeci de ha.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Fostul guvernator al BNM conduce o mașină „Volvo XC60” din 2017, procurată în același an cu peste 44,7 mii de euro, și ține în bănci peste 1,75 de milioane de lei, peste 34 de mii de dolari și peste 22,5 mii de euro.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rachete trase din Irak către baza coaliţiei antijihadiste din Siria

Rachete trase din Irak către baza coaliţiei antijihadiste din Siria Mai multe rachete au fost lansate duminică seara din nordul Irakului spre o bază a...

Două elicoptere ale marinei japoneze s-au prăbuşit în mare

Două elicoptere ale marinei japoneze s-au prăbuşit în mare Două elicoptere ale marinei japoneze s-au prăbuşit în mare în timpul unui exerciţiu, a anunţat duminică...

Premier Energy anunţă că luni, 22 aprilie 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere a rețelelor electrice

Premier Energy anunţă că luni, 22 aprilie 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere a rețelelor electrice Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă...

Horoscop 22 aprilie 2024

Horoscop 22 aprilie 2024 Iată ce vă rezervă astrele pentru ziua de luni, 22 aprilie, potrivit stiripesurse.ro. Ziua de luni este una plină de momente relaxante...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.