Fostul preşedinte francez Valery Giscard d’Estaing, vizat de o anchetă pentru agresiune sexuală

Publicat:

Fostul preşedinte francez Valery Giscard d’Estaing este vizat de o anchetă deschisă luni pentru a examina plângerea depusă de o jurnalistă germană care îl acuză că i-a atins fesele la sfârşitul anului 2018, a anunţat parchetul din Paris, citat de AFP, scrie agerpres.

Ann-Kathrin Stracke, o jurnalistă de 37 de ani de la televiziunea publică germană WDR, a depus o plângere la 10 martie împotriva fostului şef al statului francez, în vârstă de 94 de ani, acuzându-l că i-a pus mâna pe fese în trei rânduri în cursul unui interviu realizat în biroul său parizian.


Citește și : Tensiuni la vârful puterii siriene: Vărul lui Bashar al-Assad ‘dă din casă’!

Contactat de AFP, avocatul fostului preşedinte francez nu a dorit să facă vreun comentariu pentru moment.

“Sunt fericit să aflu că ministerul public a înregistrat plângerea mea penală şi a decis să deschidă o anchetă”, a reacţionat jurnalista germană. “Sunt bineînţeles la dispoziţia justiţiei franceze în cadrul acestei anchete”, a adăugat ea.

“Am decis să relatez povestea mea pentru că cred că oamenii trebuie să ştie că un fost preşedinte francez a hărţuit sexual o jurnalistă, adică pe mine, după un interviu”, a explicat ea pentru AFP, confirmând informaţia despre această plângere dezvăluită săptămâna trecută de Le Monde şi de cotidianul german Suddeutsche Zeitung.

Faptele s-ar fi petrecut în 18 septembrie 2018 în timpul unui interviu cu “VGE”, cu ocazia celei de-a 100 aniversări a naşterii lui Helmut Schmidt, fostul cancelar german cu care a colaborat în cursul mandatului său de preşedinte (1974-1981).

“După interviu, am întrebat dacă pot să fac o fotografie cu dl. d’Estaing şi colegii mei. Această fotografie a fost făcută de asistenta lui care era în cameră. Eram în picioare, în stânga lui ‘VGE’ şi, în timpul şedinţei foto, el a pus mâna pe talia mea, în stânga, iar apoi mâna i-a alunecat mai departe spre fesele mele şi a rămas acolo”, a declarat Stracke pentru AFP.

Citește și : Iranienii sunt avertizaţi să respecte consemnele autorităţilor

O situaţie care s-ar fi repetat în alte două rânduri chiar după aceea: în cursul unei noi şedinţe foto şi atunci când fostul preşedinte îi arăta vechi imagini ale lui alături de alţi şefi de stat şi de familia lui.

“Am încercat să-l resping, dar n-am reuşit”, susţine ea.

Pentru a se elibera de această situaţie, pe care a calificat-o drept “foarte degradantă”, jurnalista germană afirmă că a obţinut ajutorul cameramanului ei care, răsturnând un abajur şi plasând un scaun între fostul preşedinte şi ea, a încercat să creeze o diversiune.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.