Fostul șef de stat ecuadorian ,Rafael Correa, a lansat o campanie împotriva președintelui Lenin Moreno

Publicat:

Fostul preşedinte al Ecuadorului Rafael Correa a lansat sâmbătă o campanie împotriva actualului şef al statului, Lenin Moreno, fostul său aliat devenit inamic politic, relatează AFP.

Adresându-se mai multor sute de simpatizanţi la Montecristi, pe litoralul Pacific al Ecuadorului, Rafael Correa, care a condus ţara între 2007 şi 2017, a îndemnat să se voteze “nu” la referendumul pe care Lenin Moreno l-a convocat pentru 4 februarie, potrivit agerpres .


Cu prilejul acestei consultări, Lenin Moreno doreşte să supună alegătorilor o serie de reforme politice văzute în mare măsură ca având drept scop lichidarea moştenirii politice a lui Rafael Correa, al cărui vicepreşedinte a fost.

Citește și : Sudanul a închis toate punctele de trecere în Eritreea

Printre măsurile propuse figurează eliminarea posibilităţii de a candida de un număr nelimitat de ori la alegerile prezidenţiale.

Această posibilitate a fost introdusă de Rafael Correa pe când se afla la putere şi are ca scop, potrivit unor analişti, să îi permită revenirea la conducerea ţării în 2021.

În discursul său, Correa l-a calificat pe fostul său aliat ca fiind “trădător” şi a declarat că referendumul pe care l-a convocat este “neconstituţional”. “De şapte ori nu!” la referendum, a afirmat fostul preşedinte de stânga, în timp ce partizanii săi agitau drapele ale mişcării Alianza Pais.

Lenin Moreno, instalat la putere în mai 2017, a fost eliminat în noiembrie din mişcarea Alianza Pais, în prezent divizată între susţinătorii fostului preşedinte şi cei ai actualului şef al statului.

Rafael Correa, un economist în vârstă de 54 de ani, a revenit vineri din Belgia unde locuieşte cu familia sa pentru a lansa o campanie de o lună pentru votul “nu” la referendumul din februarie.

Pe de altă parte, Adunarea Naţională a desemnat-o sâmbătă ca nou vicepreşedinte al Ecuadorului pe Maria Alejandra Vicuna, în locul lui Jorge Glas.

Acesta din urmă a fost demis din funcţie din cauză că se află în închisoare, fiind găsit vinovat că a primit sume de bani din partea gigantului brazilian din domeniul construcţiilor Odebrecht.

Plasat în arest preventiv la 2 decembrie, Glas a fost condamnat la 13 decembrie la şase ani de închisoare pentru că a primit mită 13,5 milioane de dolari de la grupul brazilian.

Jorge Glas susţine că este nevinovat. Aliat apropiat al fostului preşedinte Correa, el afirmă că este victima unei vânători de vrăjitoare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Semnal de alarmă: doar în luna iunie, sute de persoane au fost victime ale accidentelor rutiere

Semnal de alarmă: doar în luna iunie, sute de persoane au fost victime ale accidentelor rutiere Tot mai multe victime pe traseele din țară. Medicii...

Cristian Prepeliță, candidat la funcția de procuror, cere recuzarea unui membru CSP

Cristian Prepeliță, candidat la funcția de procuror, cere recuzarea unui membru CSP Consiliul Superior al Procurorilor îi intervievează, astăzi, pe candidații la funcțiile de procuror...

Mihai Popșoi va participa la Summitul NATO de la Washington

Mihai Popșoi va participa la Summitul NATO de la Washington Ministrul de Externe Mihai Popșoi va participa la acest eveniment în scopul consolidării relațiilor cu...

Moldova va găzdui reuniunea Constituenței FMI și a Băncii Mondiale, în perioada 10-12 iulie

Republica Moldova va găzdui, în perioada 10-12 iulie, reuniunea Constituenței Fondului Monetar Internațional (FMI) și a Băncii Mondiale. Evenimentul, organizat de Banca Națională a Moldovei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.