Fotbalistul suedez Kristoffer Olsson începe să-și revină după o afecțiune rară, care afectează creierul

Publicat:

Fotbalistul suedez Kristoffer Olsson începe să-și revină după o afecțiune rară, care afectează creierul

Fotbalistul Kristoffer Olsson, cu 47 de selecții în naționala Suediei, începe să-și revină după o afecțiune inflamatorie rară care afectează vasele cerebrale.

Mijlocașul suedez Kristoffer Olsson și-a recăpătat funcțiile motorii și abilitățile verbale după ce luna trecută a fost diagnosticat cu multiple cheaguri de sânge de mici dimensiuni pe creier, a anunțat duminică clubul jucătorului, Midtjylland, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

Jucătorul în vârstă de 28 de ani face progrese la Hammel Neurocenter din Danemarca, aflându-se în reabilitare după o afecțiune inflamatorie rară care îi afectează vasele cerebrale.

“Progresul său fizic este semnificativ și acum își antrenează în mod activ funcția de mers și este capabil să mănânce singur”, a arătat clubul Midtjylland într-un comunicat, potrivit Reuters.

“Deși rămân provocări cognitive și prognosticul pentru recuperarea sa completă rămâne incert, specialiștii de la centrul de tratament sunt încurajați de pașii pozitivi pe care Kristoffer i-a făcut. Este uluitor să fii martorul luptei lui Kristoffer împotriva bolii. Atitudinea sa pozitivă, spiritul său de luptă și dorința de a învinge sunt o sursă de inspirație pentru noi toți”, a declarat managerul clubului, Claus Steinlein.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

Olsson, care are 47 de selecții în naționala Suediei, și-a început cariera de senior la Arsenal și a mai jucat pentru formația suedeză AIK și pentru Anderlecht, după care a ajuns la Midtjylland.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Două acorduri importante au fost semnate la Vilnius

Două acorduri importante au fost semnate la Vilnius Vicepremierul Mihai Popșoi, împreună cu ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, au semnat Acordurile interguvernamentale...

Chișinăul vine cu detalii despre vizita-fulger a lui Blinken în ţara noastră

Chișinăul vine cu detalii despre vizita-fulger a lui Blinken în ţara noastră Secretarul de stat american, Antony Blinken, va sosi mâine, 29 martie, la Chișinău,...

Borrell cere un echilibru între riscul de escaladare şi nevoia ca Ucraina să poată apăra

Borrell cere un echilibru între riscul de escaladare şi nevoia ca Ucraina să poată apăra Înaltul reprezentant al Uniunii Europene (UE) pentru Afaceri Externe şi...

Se dau granturi de sute de mii pentru structura rurală de irigare

Se dau granturi de sute de mii pentru structura rurală de irigare UCIP IFAD oferă granturi de până la 300 de mii de dolari SUA...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.