FOTO/ Ce mesaje i-au transmis lui Putin rușii care au ales să își anuleze voturile

Publicat:

FOTO/ Ce mesaje i-au transmis lui Putin rușii care au ales să își anuleze voturile

Mii de oameni s-au prezentat duminică la secțiile de votare din toată Rusia pentru a lua parte la ceea ce opoziția anti-Kremlin a declarat că este un protest politic pașnic, dar simbolic, împotriva realegerii președintelui Vladimir Putin. Astfel, unii au ales să își anuleze votul transmițându-i liderului de la Kremlin tot felul de mesaje și „dedicații”, relatează Hotnews.

Într-o acțiune numită „amiază împotriva lui Putin”, rușii care se opun liderului de la Kremlin au mers la secțiile de vot la prânz fie pentru a-și anula buletinul de vot, fie pentru a vota pentru unul dintre cei trei contracandidați ai lui Putin, despre care se așteaptă să câștige fără probleme.


Citește și: În regiunea transnistreană aproximativ 46 de mii de oameni au votat. Secțiile au fost închise

Prezența totală la vot la alegerile prezidențiale din Rusia, ținând cont de votul electronic la distanță, era de 70,81% la ora 15:45, ora Moscovei, a declarat Ella Pamfilova, președintele Comisiei Electorale Centrale a Federației Ruse.

Alții au promis să scrie pe buletinul de vot numele regretatului lider al opoziției Alexei Navalny, care a murit luna trecută într-o închisoare din Arctica.

Unii chiar s-au dus duminică la mormântului regretatului opozant pentru „a vota”, astfel încât au așezat buletine de vot modificate cu pixul pentru a include numele lui Navalnîi pe lista candidaților cu o bifă în dreptul acestuia.

„Te alegem pe tine”, arată un mesaj scris pe o hârtie deasupra mormântului plin de flori al opozantului.

Totodată, pe rețelele de socializare au început să circule poze cu buletine de vot nule, unele dintre ele purtând cu ele adevărate „dedicații” pentru Putin.

Novaya Gazeta Europe a strâns câteva astfel de fotografii.

În timp ce unele buletine nule sunt de-a dreptul „inofensive” sau amuzante, pe ele fiind trecut, de exemplu, numele actorului Ryan Gosling printre candidați, altele poartă cu ele „dedicații speciale”.

 

 

„Ucigașule, nu vei câștiga niciodată. Glorie Ucrainei!!! Slavă Forțelor Armate ale Ucrainei”, scrie pe un buletin de vot.

„Putin este patetic și un laș mizerabil”, scrie pe un alt buletin de vot nul.

 

 

Un alt mesaj dedicat lui Putin este: „Te așteptăm la Haga!”

 

 

Un votat l-a întrebat pe Putin pe buletinul de vot „când va muri”, „astfel încât copiii ucraineni să nu mai fie omorâți”?

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.