FOTO/VIDEO – Comandantul armatei iraniene AMENINŢĂ Israelul: ‘Vom transforma Haifa şi Tel Aviv în praf şi pulbere!’

Publicat:

Seyyed Abdolrahim Mousavi, un ofiţer militar iranian de rang înalt, care actualmente este comandantul armatei, a emis o declaraţie îngrijorătoare la adresa Israelului, cu doar câteva ore înainte de întânirea dintre premierul israelian, Benjamin Netanyahu, cu preşedintele american, Donald Trump.

Cei doi lideri se vor vedea şi vor purta discuţii cu prilejul celei de-a 72-a sesiune a Adunării Generale a ONU, de la New York.


“Vom distruge entitatea sionistă cu viteza luminii şi asta va scurta perioada de maxim 25 de ani de existenţă”, spune Mousavi, cu referire la o ameninţare recentă făcută de Liderul Suprem, Ayatollah-ul Ali Khamenei, care declara că Israelul nu va mai exista în următorul sfert de secol.

Seyyed Abdolrahim Mousavi

Citeşte şi: Un avion plin cu pasageri S-A CIOCNIT cu un camion pe pista aeroportului din Manchester – FOTO

“Avertizez entitatea sionistă să nu facă vreo mişcare prostească împotriva Iranului. Orice astfel de act ne va determina să transformăm Tel Avivul şi Haifa în praf şi pulbere”, ameninţă generalul de la Teheran.

Mousavi a adăugat că “lumea nu va uita crimele comise de oficialii sionişti”. Potrivit agenţie de ştiri Tasnim, Mousavi aminteşte despre un oficial israelian, care a făcut declaraţii iresponsabile la adresa autorităţilor iraniene, pentru implicare lor în conflictul din Siria.

“Ar trebui să lase capul jos şi să calculeze cât mai are de trăit. Orice greşeală făcută de sionişti va duce la diminuarea timpului pe care îl mai au ca entitate, mai puţin de 25 de ani, iar Iran o va distruge cu viteza luminii”, a menţionat generalul.

Premierul israelian se întâlneşte astăzi cu preşedintele american Donald Trump, căruia i se va plânge din nou despre îngrijorările seriose reprezentate de activitatea nucleară iraniană. Netanyahu a fost mereu împotriva unui acord internaţional nuclear cu Iranul, iar Trump nu a fost departe de opinia Tel Avivului.

Reuters

“Ideea unui Iran nuclear este una dintre cele mai proaste din câte există”, a spus, săptămâna trecută, liderul de la Casa Albă jurnaliştilor prezenţi la bordul Air Force One.

Citeşte şi: Londra. Agenţii trupelor speciale patrulează în civil cu un ordin clar: ‘TRAGEŢI SĂ UCIDEŢI!’

În replică la comentariile lui Trump şi recentele declaraţii americane despre acţiunile Teheranului, liderul suprem al acestei ţări, Ayatollah-ul Ali Khamenei a avertizat că Iranul va reacţiona “în forţă la orice mişcare greşită făcută de SUA” în ceea ce priveşte acordul nuclear.

De asemenea, este de aşteptat ca Netanyahu să denunţe prezenţa tot mai numeroasă a trupelor de elită iraniene în Siria şi consolidarea poziţiilor acestora, având grave repercursiuni la adresa securităţii Israelului.

“Israelul nu va tolera prezenţa consolidată iraniană la graniţele noastre nordice”, a spus recent Netanyahu, relatează jpost.com.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.