Francois Hollande, audiat ca martor într-un proces privind asasinarea a doi jurnaliști francezi

Publicat:

Fostul preşedinte francez Francois Hollande a fost audiat ca martor de judecători de instrucţie în Franţa în cadrul anchetei privind asasinarea a doi jurnalişti ai Radio France Internationale (RFI) în Mali în 2013, au precizat luni pentru AFP surse apropiate de acest dosar, relatează agerpres.

Judecătorii parizieni care anchetează răpirea şi asasinarea lui Ghislaine Dupont şi Claude Verlon l-au audiat pe Hollande la 11 ianuarie în legătură cu conversaţii ‘off the record’ cu jurnaliştii în care el ar fi menţionat informaţii ce păreau să contrazică investigaţiile.


Citeşte şi: Israelul aprobă definitiv exportul de canabis medicinal

Fostul şef al Direcţiei Generale a Securităţii Externe (DGSE) franceze, Bernard Bajolet, a fost de asemenea audiat, la 10 decembrie.

La 2 noiembrie 2013, un convoi de militari francezi a descoperit cadavrele reporterilor, împuşcaţi mortal, nu departe de camioneta celor care i-au răpit, rămasă în pană, conform anchetatorilor, care iau în considerare ca pistă principală de investigaţie o luare de ostatici ratată a unui grup de jihadişti.

Citeşte şi: Două bombardiere ruseşti au fost interceptate în apropierea coastelor nord-americane

Ghislaine Dupont, 57 de ani, şi Claude Verlon, 55 de ani, erau atunci în misiune pentru un reportaj în regiunea Kidal, în nord-estul Mali.

Asociaţia care este parte civilă în acest caz în Franţa, ‘Prietenii lui Ghislaine Dupont şi Claude Verlon’, a cerut în noiembrie aceste audieri, deconcertată de anumite afirmaţii atribuite lui Francois Hollande şi Bernard Bajolet în cadrul unor discuţii secrete cu jurnaliştii. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.