Franța: 140 de anchete judiciare asupra suspiciunilor de violenţe comise de poliţie în cursul protestelor “vestelor galbene”

Publicat:

Secretarul de stat în Ministerul francez de Interne, Laurent Nunez, a declarat duminică postului de televiziune BFMTV că, în prezent, Inspectoratul General al Poliţiei Naţionale (IGPN) desfăşoară “140 de anchete judiciare asupra suspiciunilor de violenţe comise de poliţie”, în cursul diferitelor manifestaţii ale “vestelor galbene”, scrie Agerpres.

Liga pentru drepturile omului primise la sfârşitul lunii ianuarie circa 90 de semnalări denunţând violenţe din partea forţelor de ordine. Printre acestea, 50 informau despre răniri, uneori grave: pierderea unui ochi, fractură a maxilarului, răniri la picioare şi la gambe… Sâmbăta trecută,un manifestant prezent la marşul parizian al “vestelor galbene” a avut mâna smulsă în dreptul sediului Adunării Naţionale (parlamentul), posibil de o grenadă de dispersare a manifestanţilor.


Citește și : Un cutremur cu magnitudinea 6,4 a avut loc în Papua Noua Guinee

“Vă reamintesc că la episodul mâinii smulse ne confruntăm cu o tentativă de intruziune în Adunarea Naţională, cu un cordon de jandarmi mobili care apărau curajos sediul”, a răspuns Laurent Nunez, întrebat despre rănile provocate de poliţişti.

Secretarul de stat a asigurat apoi că forţele de ordine acţionează de fiecare dată “ca ripostă” la agresiuni “extrem de grave împotriva forţelor de ordine, împotriva instituţiilor, această ripostă este încadrată, ea se face în mod proporţionat şi într-o manieră extrem de profesionistă”, a insistat secretarul de stat. El a acuzat în aceste violenţe “spărgătorii sunt militanţi ai extremei drepte, ai extremei stângi, care se infiltrează printre manifestanţi”.

“Suspiciuni” privind forţele de ordine persistă totuşi în unele episoade ale violenţelor, aminteşte secretarul de stat. “Insist asupra cuvântului ‘suspiciuni’ pentru că există anchete în curs şi vom vedea ce a fost acolo”, a spus el.

Citește și : PANICĂ la Paris. Un cartier, evacuat din cauza unei bombe de aviaţie din al Doilea Război Mondial

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.