Franţa decretează stare de urgenţă sanitară în mai multe teritorii de peste mări

Publicat:

Guvernul francez a decretat miercuri starea de urgenţă sanitară în mai multe teritorii de peste mări, printre care Guadelupa şi Guyana, din cauza ‘creşterii considerabile’ a numărului de cazuri de COVID-19 sub efectul variantei Omicron a coronavirusului, transmite AFP, potrivit agerpres.

Sunt vizate, de asemenea, Mayotte, Saint-Martin şi Saint-Barthélemy.


Citeşte şi: Mexicul i-a oferit azil politic lui Julian Assange – Black News

Două dintre teritoriile de peste mări ale Franţei, Réunion şi Martinica, se află deja în starea de urgenţă sanitară de la 27 decembrie, o procedură care le permite ‘prefecţilor să ia măsuri de interzicere a deplasărilor în afara domiciliului’.

‘Ţinând cont de capacităţile spitaliceşti din aceste teritorii şi de acoperirea vaccinală a populaţiei lor, valul epidemic actual de COVID-19 constituie o catastrofă sanitară ce pune în pericol (…) sănătatea populaţiei’, afirmă decretul prezentat în şedinţa de guvern.

În Guadelupa, spre exemplu, rata de incidenţă a fost marţi de 1.820, în creştere cu 549% pe şapte zile, precizează textul menţionat.

Arhipelagul este zguduit de o lună şi jumătate de o contestare socială, mai ales împotriva obligaţiei de vaccinare impuse personalului de îngrijire şi pompierilor.

În Guadelupa, doar 40% din populaţie primise cel puţin o doză de vaccin până la sfârşitul anului trecut. În Guyana, procentul era de 31%.

‘Cu acest nivel de acoperire vaccinală, riscurile de a dezvolta forme grave ale bolii sunt puternic crescute şi ar putea conduce rapid la o saturare a structurilor spitaliceşti’, se spune în decret.

Citeşte şi: Reacție împotriva planurilor de a forța copiii să poarte măști de protecție în școli, pe măsură ce numărul de noi cazuri de Covid scade – Black News

Presiunea pe spitale este deja ‘foarte puternică în Guyana, unde rata de ocupare a paturilor la terapie intensivă depăşeşte cu 190% capacitatea iniţială’.

În Guadelupa, ea se ‘apropie de 80%’, într-un context în care situaţia din Franţa metropolitană, afectată de o explozie a infectărilor cu Omicron, ‘limitează semnificativ capacităţile de trimitere de întăriri sau organizarea de evacuări sanitare’, se menţionează în decretul guvernamental.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.