Franţa doreşte dovezi solide în legătură cu implicarea Rusiei în cazul Skripal

Publicat:

Franţa a declarat miercuri că doreşte dovezi solide în legătură cu implicarea Rusiei în otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal la Salisbury (în sud-vestul Angliei) înainte de a lua orice măsură în semn de solidaritate cu guvernul britanic, relatează Reuters, conform agerpres.

Spre deosebire de cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele american Donald Trump, care i-au dat asigurări premierului Theresa May că sprijină poziţia guvernului britanic cu privire la posibila implicare a Rusiei în otrăvirea lui Skripal, preşedintele Emmanuel Macron şi alţi oficiali francezi au refuzat să facă referire la Rusia.


Citește și : Erdogan speră ca bastionul kurd din Afrin să fie ”total încercuit” miercuri seara

După ce iniţial Franţa a condamnat atacul cu agent neurotoxic împotriva lui Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia şi şi-a exprimat marţi solidaritatea cu Marea Britanie, purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Benjamin Griveaux, a declarat miercuri că este prematur ca Parisul să decidă dacă trebuie luate măsuri.

Nu facem politică fantezistă. Odată ce elementele sunt dovedite, atunci va veni timpul să luăm deciziile necesare‘, a spus Griveaux în cadrul unei conferinţe de presă, la scurt timp după ce premierul britanic Theresa May a anunţat că Londra va expulza 23 de diplomaţi ruşi şi îşi suspendă contactele bilaterale cu Moscova.

Deşi s-a referit la atac ca fiind ‘o acţiune foarte gravă’ împotriva unui aliat strategic, Griveaux a spus că Franţa aşteaptă ‘concluziile definitive’ şi dovezi care să arate că ‘faptele sunt complet adevărate’ înainte de a adopta o poziţie în acest caz.

Reacţia Franţei contrastează cu cea a aliaţilor săi, însă este în concordanţă cu eforturile lui Macron de la preluarea mandatului de a pune bazele unei noi relaţii cu Vladimir Putin. Macron şi-a exprimat intenţia de a avea un dialog privat mai degrabă decât o confruntare directă cu Putin, încercând în acelaşi timp să promoveze o consolidare a relaţiilor de afaceri şi culturale între cele două ţări, în pofida sancţiunilor existente ale Uniunii Europene împotriva Moscovei.

Citește și : Risc de reacţii ostile ”antibritanice” în Rusia (Ministerul britanic de Externe)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.