X

Franţa interzice intrarea pe teritoriul său a unui predicator yemenit salafist

Ministrul francez de interne Gerald Darmanin a interzis venirea în Franţa a unui predicator yemenit salafist ce urma să participe timp de trei zile la conferinţe la marea moschee din Chilly-Mazarin, în regiunea pariziană, a anunţat miercuri seara Ministerul de Interne francez, informează AFP, potrivit agerpres

Şeicul yemenit salafist Al-Mohammedi urma să ia parte vineri, sâmbătă şi duminică la conferinţe la moscheea din Chilly-Mazarin, în cadrul unui turneu european care l-a dus deja la Rotterdam, Koeln şi Molenbeeck, unde a susţinut conferinţe, a precizat ministerul francez.

Citește și :  Zelenski, desemnat ‘Persoana Anului 2022’ de revista americană Time

Gerald Darmanin a invocat o Interdicţie Administrativă Teritorială (IAT) pentru a împiedica venirea predicatorului.

Pentru a explica această decizie, ministerul a pus accentul pe “declaraţiile acestui predicator salafist sau hadith-urile (consemnări ale unei fapte sau spuse a profetului Mahomed) pe care el le foloseşte în sprijinul intervenţiilor sale”.

Astfel, potrivit Ministerului de Interne francez, evreii şi creştinii sunt “calificaţi drept corupători” (hadith-ul pe care el îl foloseşte) de către predicator.

Referitor la femei, acest predicator “citează hadith-uri ce stipulează că un bărbat trebuie să închidă ochii când se intersectează cu o femeie şi că sursa tuturor relelor provine de la femei”.

Predicatorul citează de asemenea hadith-uri ce recomandă “pedepse corporale pentru cei care nu respectă preceptele religioase pentru hoţi”.

Potrivit ministerului francez, predicatorul yemenit îi îndeamnă de asemenea pe “musulmani să părăsească ţările nemusulmane pentru a putea respecta preceptele religiei lor” şi “să nu împartă nimic cu nemusulmanii”.

Citește și : Putin crede că riscul de război nuclear creşte, dar asigură că Rusia nu va folosi prima arma atomică

Ministerul de Interne francez a subliniat că aceste afirmaţii “făcute în 2020” constituiau “în mod clar o încurajare la separatism şi retragere din comunitate”.

Ministerul a precizat că primăria din Chilly-Mazarin “trebuie să interzică în următoarele ore conferinţa”.

Tags: Chilly-MazarinfrantaGérald Darmanin
Categorii: Diaspora