Franța: Poliţia a arestat zeci de migranţi care s-au suit la bordul unui feribot în Calais

Publicat:

Poliţia franceză a arestat 44 de migranţi care s-au suit la bordul unui feribot în timp ce nava era ancorată în portul Calais în noaptea de sâmbătă spre duminică, a declarat pentru Reuters un oficial al prefecturii Pas-de-Calais, potrivit Agerpres.

Migranţii au intrat sâmbătă noaptea în zona portului aflată sub pază strictă şi au folosit scări pentru a se urca la bordul unui feribot care venise din Dover, Marea Britanie.


Citește și : Guvernul ungar pune capăt campaniei de afişaj anti-Juncker

Migranţii au fost transferaţi la sediul poliţiei din Calais, în timp ce oficiali ai forţelor de ordine continuau să cerceteze nava duminică dimineaţa.

Prefectura şi organizaţiile umanitare estimează la câteva sute migranţii care trăiesc în regiunea portului Calais, cu speranţa că vor găsi o modalitate de a ajunge în Marea Britanie.

Potrivit dpa, incidentul a dus la întârzieri în funcţionarea serviciului de feribot între Franţa şi Marea Britanie. O purtătoare de cuvânt a prefecturii Pas-de-Calais a declarat pentru agenţia germană că dimineaţa târziu la bordul feribotului se mai aflau între “cinci şi 10” migranţi, şi din acest motiv nava nu putea să navigheze înapoi către Dover.

Citește și : Un nou atac furibund al lui Donald Trump la adresa lui Robert Mueller

Compania de feriboturi DFDS a scris pe contul său de Twitter că două curse din Calais spre Dover, la orele 21:40 (20:40 GMT), sâmbătă, şi 7:40 (6:40 GMT) duminică, au fost anulate “din motive operaţionale”.

Nu mai puţin de 71 de tentative de a traversa ilegal Canalul Mânecii au fost înregistrate anul trecut, faţă de numai 12 în 2017.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.