Franța : Un sondaj dezvăluie tensiunile dintre angajaţi şi directoarea Baletului Operei din Paris

Publicat:

Lipsă de dialog, hărţuire morală: un sondaj inedit în rândul dansatorilor Operei din Paris a dezvăluit tensiunile dintre angajaţi şi directoarea Baletului, Aurélie Dupont, la doi ani după plecarea predecesorului său, Benjamin Millepied, relatează luni AFP, conform agerpres.

Este vorba de un sondaj, din care AFP a obţinut o copie, şi realizat de Comisia de exprimare artistică – un organism intern ales de dansatori.


Citește și : Nave de război ruse încărcate cu tancuri şi echipamente militare se îndreptă spre baza navală rusă din Tartus (Siria)

Potrivit documentului, dintre cei 132 de dansatori chestionaţi sub acoperirea anonimatului, 89,8% au constatat deficienţe la nivel de management, 76,8% s-au declarat victime ale unei hărţuiri morale, sau au văzut un coleg care a primit un asemenea tratament, în timp ce 25,9% s-au declarat victime ale unei hărţuiri sexuale, sau au fost martori la un asemenea comportament.

Directorul general al Operei din Paris, Stéphane Lissner, a declarat AFP, că “are o încredere totală în Aurélie Dupont”, fostă stea a baletului, considerând-o “o excelentă directoare de Balet”.

Exprimându-şi “surprinderea” faţă de difuzarea către o parte a presei a acestui document intern, el a promis că va stabili un dialog pentru “a reflecta cu calm şi a înţelege de ce dansatorii spun că au nevoie să fie ascultaţi”.

Aproximativ o sută de dansatori, printre care şi numeroase vedete, s-au declarat “stupefiaţi” după difuzarea acestui document. “Divulgarea acestui chestionar fără consimţământul dansatorilor (…) este contrară intereselor lor”, au declarat ei într-un comunicat parvenit AFP.

Citește și : Guvernul de la Oslo examinează dacă să solicite prelungirea prezenței de militari americani în Norvegia

Dincolo de cifrele cuprinse în sondaj, au atras atenţia comentariile foarte dure la adresa lui Aurélie Dupont – care l-a înlocuit pe Benjamin Millepied, în februarie 2016 – acuzată de lipsă de competenţă în domeniul managerial. Alţii i-au criticat lipsa de dialog şi refuzul de a asculta aspiraţiile multor dansatori.

În privinţa cazurilor de hărţuire sexuală, faţă de care Stéphane Lissner a declarat că are zero toleranţă, directorul a făcut apel dansatorilor vizaţi să vină să-şi expună problemele în faţa conducerii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.