Franţa testează supravegherea video bazată pe inteligenţa artificială înainte de Jocurile Olimpice

Publicat:

Franţa testează supravegherea video bazată pe inteligenţa artificială înainte de Jocurile Olimpice

Franţa testează Inteligenţa Artificială (AI) bazată pe supraveghere video în weekend, care ar putea fi folosită şi la Jocurile Olimpice de vară de la Paris, relatează vineri dpa.

Prefectura poliţiei din Paris a autorizat compania de căi ferate SNCF şi operatorii de transport RATP să analizeze imagini de la peste 100 de camere de supraveghere utilizând inteligenţa şi tehnologia bazată pe algoritmi, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

Testul se va desfăşura în patru staţii, în jurul concertului Black Eyed Peas la Défence Arena şi a meciului de fotbal dintre Paris Saint-Germain şi Olympique Lyon pe stadionul Parc des Princes.

Software-ul urmează să recunoască persoanele care intră în zone non-publice sau sensibile, mişcarea mulţimii în zonele cu risc, adunări neobişnuit de mari şi bagaje nerevendicate.

Un prim test a fost efectuat luna trecută cu ocazia a două concerte Depeche Mode.

Metoda va fi folosită la Jocurile Olimpice din 26 iulie-11 august, dar fără recunoaştere facială care este utilizată în anumite condiţii în Franţa. Scanere corporale vor fi, de asemenea, în funcţiune în locurile unde vor avea loc Jocurile Olimpice.

Supravegherea bazată pe inteligenţa artificială nu şi-a atins încă obiectivele, dar Jocurile Olimpice sunt considerate ca un eveniment potrivit pentru a experimenta această tehnologie.

Securitatea este un aspect major în jurul Jocurilor care urmează să înceapă cu o prima ceremonie de deschidere care nu va avea loc pe un stadion. În schimb, sportivii urmează să navigheze cu barca pe Sena prin capitala franceză.

Franţa a ridicat alerta teroristă la cel mai înalt nivel după atacul de luna trecută asupra unei săli de concerte din Moscova.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

Preşedintele Emmanuel Macron a spus că ceremonia de deschidere ar putea fi mutată în Piaţa Trocadéro sau pe Stade de France în cazul unei ameninţări teroriste.

Zeci de mii de forţe de poliţie şi securitate urmează să asigure desfăşurarea în condiţii de siguranţă a Jocurilor Olimpice de la Paris.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Chișinăul vine cu detalii despre vizita-fulger a lui Blinken în ţara noastră

Chișinăul vine cu detalii despre vizita-fulger a lui Blinken în ţara noastră Secretarul de stat american, Antony Blinken, va sosi mâine, 29 martie, la Chișinău,...

Borrell cere un echilibru între riscul de escaladare şi nevoia ca Ucraina să poată apăra

Borrell cere un echilibru între riscul de escaladare şi nevoia ca Ucraina să poată apăra Înaltul reprezentant al Uniunii Europene (UE) pentru Afaceri Externe şi...

Se dau granturi de sute de mii pentru structura rurală de irigare

Se dau granturi de sute de mii pentru structura rurală de irigare UCIP IFAD oferă granturi de până la 300 de mii de dolari SUA...

Anatolie Nosatîi pleacă la Bruxelles

Anatolie Nosatîi pleacă la Bruxelles Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi pleacă la Bruxelles, în perioada 28-29 mai, unde va participa la cea de-a doua ediție a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.