Franţa va fi reprezentată la JO de la Beijing de ministrul sporturilor, în ciuda apelurilor la boicot diplomatic

Publicat:

Ministrul francez al sporturilor, Roxana Maracineanu, va fi prezentă la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, în ciuda apelurilor la boicotarea diplomatică a evenimentului, informează AFP, potrivit agerpres.   

“Va exista o prezenţă a ministrului delegat pentru sporturi, Roxana Mărăcineanu, fără îndoială nu la ceremonia de deschidere, ci pentru a-i susţine pe sportivii noştri la un moment dat pe parcursul acestor Jocuri Olimpice”, a declarat duminică secretarul de stat pentru afaceri europene Clement Beaune la postul de radio RTL.


Citește și : Guvernul australian investeşte 1 miliard de dolari penru conservarea Marii Bariere de Corali

“Cea mai mare parte a ţărilor europene (…) au aceeaşi strategie, de a avea o prezenţă zero sau rezonabilă, adică nu la nivel de şefi de stat sau de guvern, la ceremonia de deschidere”, a arătat oficialul citat, apreciind că boicotul diplomatic ar fi ca “un pistol cu apă pentru a da un semnal”, având “un impact foarte redus”.

Multe ţări europene au anunţat că nu îşi vor trimite reprezentanţi politici la ceremonia de la Beijing din cauza modului în care este tratată minoritatea uigură din China, reaminteşte AFP.

Luna aceasta, Adunarea Naţională a Franţei a adoptat o rezoluţie – similară celor din Olanda, Regatul Unit sau Canada – prin care condamnă “genocidul” practicat de autorităţile chineze împotriva uigurilor.

Ministerul de externe al Chinei a apreciat că decizia camerei inferioare a parlamentului Franţei apreciind este un amestec grosolan în afacerile interne.

Citește și : Marine Le Pen le cere persoanelor tentate să-i părăsească tabăra în favoarea rivalului său Eric Zemmour să o facă ‘acum’

Studii occidentale bazate pe interpretarea unor documente oficiale, pe mărturii ale unor presupuse victime şi pe extrapolări statistice acuză Beijingul că a internat în “lagăre” peste un milion de oameni, în special uiguri, şi că impune sterilizări şi avorturi forţate sau muncă silnică.

China dezminte aceste acuzaţii şi susţine că aşa-numitele lagăre sunt de fapt “centre de formare profesională” care reduc ameninţarea extremismului religios, însă urmează să fie dezafectate deoarece instruirea “studenţilor” s-a încheiat.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.