FSB a arestat în Daghestan mai mulţi militanţi străini care au legături cu atacul de la Moscova

Publicat:

FSB a arestat în Daghestan mai mulţi militanţi străini care au legături cu atacul de la Moscova

Serviciul de securitate rus FSB a afirmat luni că trei persoane arestate în weekend în Daghestan, în Caucazul rus, sub acuzaţia că ar fi pregătit un atentat au legături şi cu autorii atacului de luna trecută de la sala de concerte Crocus de la Moscova, informează Reuters şi AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Comitetul naţional antiterorist NAK a anunţat duminică arestarea la Mahacikala şi Kaspiisk, în Daghestan, a trei indivizi care urmăreau să “comită o serie de crime teroriste”, la zece zile după atentatul de la Crocus City Hall, soldat cu cel puţin 144 de morţi.


Citeşte şi: Trei vameşi au fost reţinuţi la Aeroportul Internațional Chișinău – Stiripesurse.md

FSB a precizat luni că respectivii, care sunt cetăţeni străini, “pregăteau un act terorist în locuri publice din Kaspiisk”, oraş situat în apropiere de capitala Daghestanului, o republică rusă instabilă din Caucaz cu majoritate musulmană.

FSB a arestat în Daghestan mai mulţi militanţi străini care au legături cu atacul de la Moscova

Serviciul de securitate rus a mai spus luni că au fost arestate patru persoane şi că în posesia acestora au fost găsite un dispozitiv exploziv improvizat şi arme automate.

Mai mult, acestea “au fost implicate direct în finanţarea şi furnizarea de mijloace teroriste autorilor actului terorist comis pe 22 martie 2024” la Crocus City Hall, a subliniat FSB.

FSB a arestat în Daghestan mai mulţi militanţi străini care au legături cu atacul de la Moscova

Atacul de la Moscova a fost revendicat de organizaţia jihadistă Stat Islamic, deşi autorităţile ruse insistă asupra existenţei unei piste ucrainene. Douăsprezece persoane au fost arestate după masacru, ai cărui presupuşi autori sunt originari din Tadjikistan, fostă republică sovietică din Asia Centrală unde este activ SI.

Vineri seara, FSB a anunţat de asemenea arestarea a “trei cetăţeni ai unei ţări din Asia Centrală” care intenţionau să comită un atac cu bombă în sud-vestul Rusiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Igor Grosu este prezent la Conferința Președinților Parlamentelor din UE

Igor Grosu este prezent la Conferința Președinților Parlamentelor din UE Președintele Parlamentului, Igor Grosu, participă la Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană, care se desfășoară...

POTOP în China: 11 oameni sunt daţi dispăruţi

POTOP în China: 11 oameni sunt daţi dispăruţi Unsprezece persoane sunt date dispărute în China după ploile torenţiale din sudul ţării, care au provocat inundaţii...

Israelul promite, la începutul Paştelui evreiesc, noi lovituri dure împotriva Hamas

Israelul promite, la începutul Paştelui evreiesc, noi lovituri dure împotriva Hamas Israelul, care sărbătoreşte luni începutul Paştelui evreiesc, se pregăteşte să intensifice presiunea militară în...

Israelul atenţionează asupra dezvoltării de arme nucleare de către Iran

Israelul atenţionează asupra dezvoltării de arme nucleare de către Iran Preşedintele Israelului, Isaac Herzog, a atenţionat asupra dezvoltării de arme nucleare de către Iran, informează...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.