FSB a dejucat un atac asupra crucişătorului Amiral Kuzneţov

Publicat:

FSB a dejucat un atac asupra crucişătorului Amiral Kuzneţov

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a comunicat că a dejucat planul unui “atac terorist” asupra unei nave de război ruseşti şi presupuse atentate la viaţa a trei responsabili de rang înalt din Ministerul Apărării rus, reţinând în acest context un agent al serviciilor speciale ucrainene, a informat miercuri media de stat de la Moscova, scriu Reuters şi portalului independent rusesc Meduza.io (cu sediul în Letonia), potrivit stiripesurse.ro.

Ţinta ar fi fost, potrivit media de stat, singurul portavion rusesc, crucişătorul Amiral Kuzneţov, în prezent andocat la un şantier naval din Murmansk, în ale cărui lucrări de reparaţii au intervenit o serie de întârzieri.


Vezi şi: VIDEO – Biden l-a decorat pe Stoltenberg cu cea mai înaltă distincţie a SUA – Stiripesurse.md

FSB declară că unul dintre militarii navei de război a fost contactat de un cetăţean ucrainean care a încercat să îl convingă să comită un atac asupra portavionului.

FSB a dejucat un atac asupra crucişătorului Amiral Kuzneţov

Reuters nu a putut verifica în mod independent aceste informaţii.

Potrivit FSB, în luna martie, un membru al echipajului de pe Amiral Kuzneţov a fost contactat “prin intermediul unor aplicaţii de mesagerie străine WhatsApp şi Telegram” de către un angajat al serviciilor speciale ucrainene, care s-a prezentat drept “Oleg”, transmite Interfax.

“Folosind tehnici de influenţă psihologică” – de la promisiunea de a-i asigura marinarului rus să ajungă în Finlanda şi o remunerare financiară generoasă, până la ameninţarea cu denunţarea către autorităţile ruse că acesta ar fi trimis bani armatei ucrainene, ceea ce era fals – el a încercat să-l convingă să comită un atac terorist asupra navei.

FSB a dejucat un atac asupra crucişătorului Amiral Kuzneţov

Aşa-numitul “Oleg” ar fi susţinut că întreaga operaţiune este supervizată de către şeful GUR, Kirilo Budanov.

Marinarul a contactat însă FSB, după care a corespondat cu presupusul agent ucrainean, aflându-se deja sub controlul serviciilor ruseşti de informaţii, pentru a intra în posesia de informaţii valoroase.

În cadrul cazului privind pregătirea unor presupuse tentative de asasinat împotriva unor responsabili de rang înalt ai Ministerului Apărării rus a fost reţinut un cetăţean rus născut în 1994 (numele său nu a fost dat publicităţii), a indicat FSB, citat de Meduza.io.

FSB a dejucat un atac asupra crucişătorului Amiral Kuzneţov

Acesta, susţine FSB, primise misiune din partea Direcţiei principale de informaţii a Ministerului Apărării ucrainean (GUR) ca “prin serviciul de curierat să organizeze livrarea a trei dispozitive explozive de mare putere, deghizate în ambalaj de cadouri la domiciliile din Moscova ale celor trei înalţi oficiali” ale căror nume nu sunt dezvăluite.

FSB susţine că rusul reţinut ar fi mărturisit că în mai 2024 ar fi fost recrutat de GUR.

Portalul Meduza.io subliniază că FSB comunică periodic despre dejucarea unor tentative de sabotaj care ar fi puse la cale de serviciile speciale ucrainene pe teritoriul Rusiei, dar aceste informaţii nu pot fi verificate dacă sunt sau nu reale. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 13 iulie 2024

Horoscop 13 iulie 2024 Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru unii nativi. Nativii Săgetător au parte de stabilitate pe plan familial, iar pentru Scorpioni, este...

Start pentru ‘nunta secolului’, extravaganţa care captează atenţia planetei, de la staruri la politicieni. Nota de plată este uriaşă

Start pentru 'nunta secolului', extravaganţa care captează atenţia planetei, de la staruri la politicieni. Nota de plată este uriaşă După celebrări care au durat luni...

Arabia Saudită va găzdui prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Esports

Arabia Saudită va găzdui prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Esports Arabia Saudită, putere în ascensiune în sportul mondial, a fost aleasă vineri să găzduiască...

Racheta Falcon 9 a companiei SpaceX suferă o defecţiune rară în spaţiu; misiunea Starlink, în pericol

Racheta Falcon 9 a companiei SpaceX suferă o defecţiune rară în spaţiu; misiunea Starlink, în pericol Motorul celui de-a doua trepte a rachetei Falcon 9...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.