FSB a început o operaţiune de amploare de verificare a angajaţilor care lucrează pentru securitatea internă (ISW)

Publicat:

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) pare să fi început o operaţiune de amploare de verificare a angajaţilor care lucrează pentru securitatea internă, acuzând o scurgere de date interne “la cererea unor cetăţeni ucraineni” şi ar exista deja demiteri şi arestări în special în rândul unor membri proeminenţi din Rosgvardia, Garda Naţională Rusă, un corp de elită al serviciilor armate ruse, relatează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), care consideră că este vorba despre o acţiune de consolidare a controlului şi de înlăturare a unor oficiali căzuţi în dizgraţia Kremlinului , scrie news.ro.   

FSB pare să efectueze o revizuire pe scară largă a organelor de securitate internă, arată ISW în cel mai recent raport despre situaţia războiului din Ucraina.


Citește și : Reuniune internaţională ONU privind Afganistanul la Doha

TASS, agenţia de presă oficială a statului rus, a relatat miercuri că FSB şi Direcţia principală a Serviciului de Securitate al Ministerului Afacerilor Interne (MVD) au efectuat în ultimele săptămâni controale în masă la Direcţia Afacerilor Interne din districtul central al Moscovei şi la mai multe birouri de poliţie din districtul Moscova, din cauza “scurgerii de date de la forţele de securitate ruseşti, la cererea cetăţenilor ucraineni”, notează ISW.

Pe de altă parte, o altă sursă rusă foate citită, BAZA, susţine că FSB şi MVD au reţinut deja ofiţeri de poliţie în cadrul acestei anchete.

Sursele ruseşti au raportat că ofiţerii de poliţie suspectaţi au divulgat date personale despre forţele de securitate ruseşti către persoane externe, dintre care unele sunt cetăţeni ucraineni.

Raidurile FSB şi MVD la departamentele de poliţie din Moscova au loc pe fondul unei serii de arestări şi demiteri ale unor membri proeminenţi ai conducerii Rosgvardia (Garda Naţională Rusă), despre care ISW a relatat anterior.

Citește și : Ce se află în spatele celei mai recente dispute a Ucrainei cu Europa?

 

Este posibil ca Kremlinul să facă presiuni pentru astfel de arestări şi investigaţii pentru a efectua o revizuire a aparatului de securitate internă, pentru a înlătura oficialii care au căzut în dizgraţia Kremlinului şi pentru a consolida în continuare controlul organelor de securitate internă, conchide ISW.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.