FSB racolează ucraineni în stânga Nistrului

Publicat:

FSB racolează ucraineni în stânga Nistrului

Serviciile speciale ale Rusiei, mai întâi FSB, încearcă să-i racoleze pe cetățenii ucraineni care trec ilegal granița moldo-ucraineană pe segmentul transnistrean. În zona separatistă ei devin potențiale ținte ale serviciilor secrete rusești. Despre aceasta scrie gordonua.com cu referință la Centrul ucrainean pentru Rezistență Națională (CRN), citează ipn.md.

„Cetățenii Ucrainei care trec ilegal granița cu „republica moldovenească nistreană” sunt racolați de reprezentanții FSB al Federației Ruse. De la aceștia se solicită informații despre unitățile militare ucrainene și capacitățile de apărare a graniței pe tronsonului transnistrean a frontierei moldo-ucrainene”, avertizează mesajul structurii din cadrul Forțelor pentru operațiuni speciale ale armatei ucrainene.


Citește și Vadim Ceban despre tariful la gaz: La moment nu sînt premise

Potrivit CRN, aceștia sunt, de asemenea, constrânși să devină turnători permanenți, fiind amenințați cu expulzarea înapoi în Ucraina.

„Astfel de acțiuni ostile demonstrează că „rmn” este lipsită de subiectivitate și este de fapt un teritoriu ocupat de Forțele Armate Ruse. Prin urmare îi chemăm  pe ucraineni să nu viziteze „republica”, indiferent de legalitatea rutei de călătorie”, a precizat unitatea structurală a Centrului pentru Rezistență Națională.

FSB racolează ucraineni în stânga Nistrului

În context, media de l la Kiev amintește că anul trecut, după invazia rusă pe scară largă în Ucraina, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a recunoscut Transnistria drept teritoriu ocupat de Federația Rusă.

În aceste împrejurări, Kremlinul îi împinge pe separatiști la escaladarea situației. Recentul „congres al deputaților de toate nivelurile” din 28 februarie 2024 a apelat la stăpânii săi moscoviți să fie protejați de „presiunea tot mai mare din partea Moldovei”. Sub pretextul fățarnic de „încălcare a drepturilor și libertăților locuitorilor din Transnistria”, separatiștii pro-moscoviți cer ca OSCE, Parlamentul European, Comitetul Internațional al Crucii Roșii și Secretarul General ONU, dar și CSI (? – n.r.) „să pună presiune pe conducerea Republicii Moldova” pentru ca aceasta să revină la formatul de dialog steril care le convine.

Totodată, precizează gordonua.com, potrivit informațiilor militare ucrainene, Moscova aștepta de la „evenimentul” consumat la Tiraspol altă cerere, mult mai belicoasă, însă „nu a obținut rezultatul dorit”. „Sforțările lor, atât politice, cât și informaționale, au suferit înfrângere”, au subliniat serviciile de informații militare ucrainene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

UE cere o anchetă independentă asupra gropilor comune descoperite în spitalele din Fâşia Gaza

UE cere o anchetă independentă asupra gropilor comune descoperite în spitalele din Fâşia Gaza Uniunea Europeană a anunţat miercuri, prin vocea unui purtător de cuvânt,...

Liderii mai multor formațiuni politice cer punerea sub învinuire a asociaților fugarului Șor

Liderii mai multor formațiuni politice cer punerea sub învinuire a asociaților fugarului Șor Liderii a patru partide politice cer autorităților de drept să pună...

Comisarul european pentru parteneriate internaţionale, Jutta Urpilainen, efectuează o vizită la Bucureşti

Comisarul european pentru parteneriate internaţionale, Jutta Urpilainen, efectuează o vizită la Bucureşti Comisarul european pentru parteneriate internaţionale, Jutta Urpilainen, efectuează miercuri şi joi o vizită...

Piața imobiliară se schimbă radical în Europa și România: Apartamentele nu mai prezintă interes uriaș

Piața imobiliară se schimbă radical în Europa și România: Apartamentele nu mai prezintă interes uriaș Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.