Fundaţia Bill & Melinda Gates donează încă 250 de milioane de dolari pentru campania de vaccinare anti-covid

Publicat:

Fundaţia Bill & Melinda Gates a anunţat joi că va dona suma suplimentară de 250 de milioane de dolari (206 milioane de euro) în beneficiul campaniei internaţionale ce vizează combaterea pandemiei de coronavirus, informează AFP, scrie agerpres.

O parte din aceste fonduri vor fi consacrate distribuirii de vaccinuri în regiuni din Africa Subsahariană şi Asia de Sud.


Citește și : Arabia Saudită APROBĂ vaccinul Pfizer-BioNTech

“Avem noi medicamente şi mai multe vaccinuri potenţiale decât ne aşteptam pentru începutul anului viitor”, a declarat Bill Gates într-un comunicat. “Însă aceste inovaţii nu vor salva vieţi decât dacă sunt distribuite în lume”, a adăugat antreprenorul american.

Finanţarea este una dintre principalele dificultăţi din Africa, unde se află unele dintre cele mai sărace ţări din lume.

Continentul şi-a stabilit obiectivul de a vaccina “3% dintre africani până în martie 2021 şi 20% până la sfârşitul anului viitor”, a declarat la sfârşitul lunii noiembrie directorul regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Matshidiso Moeti.

Costul expedierii de vaccinuri în Africa a fost estimat la 5,7 miliarde de dolari, alături de “costuri suplimentare de 15%-17% pentru materialul de injectare şi livrare”, potrivit OMS. Din cele 47 de ţări africane care sunt membre în OMS, “doar aproape un sfert dispun de planuri adecvate în privinţa resurselor şi a finanţării”.

Coordonatorul din Africa al Fundaţiei Gates pentru acţiunile de combatere a pandemiei de COVID-19, Solomon Zewdu, a declarat joi că o parte din finanţările anunţate vor contribui la susţinerea eforturilor depuse pentru ca vaccinurile să ajungă la circa 780 de milioane de persoane care trăiesc pe acest continent.

Este esenţial ca specialiştii sanitari să se asigure că vaccinurile “sunt cu adevărat finanţate pentru a-şi parcurge drumul pe continent, până în zonele cele mai izolate din Africa”, a declarat Solomon Zewdu într-un interviu online acordat pentru AFP.

“Obiectivul actual este de a ne întreba (…) cum să aducem aceste vaccinuri dincolo de pistele unor aeroporturi precum cele din Addis Abeba, Kinshasa şi Lagos până în interiorul comunităţilor, pentru imunizarea oamenilor. Dacă acest lucru nu este realizat, atunci înseamnă că nu ne-am făcut treaba”, a adăugat el.

Citește și : Premierul demisionar al Libanului, INCULPAT pentru catastrofa din Beirut

Africa, în care trăiesc aproximativ 1,25 miliarde de persoane, a recenzat în mod oficial peste 2,3 milioane de cazuri de coronavirus până în prezent, inclusiv 54.800 de victime.

Africa de Sud, ţara cel mai grav afectată de pe continent, cu peste 828.000 de cazuri, a anunţat miercuri că se confruntă deja cu cel de-al doilea val al pandemiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase De la independența sa acum peste treizeci de ani, Republica Moldova...

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

Ultima zi a recensământului populației

Ultima zi a recensământului populației Astăzi, 7 iulie, este ultima zi a recensământului populației. Conform datelor preliminare prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS), în...

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova Perioada: ora 07:00, data 06.07.2024 până...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.