Fundația la care lucrează soția lui BoJo trimite un avion plin cu ELEFANȚI în Kenya

Publicat:

O turmă de elefanţi va părăsi un parc de animale din sudul Angliei pentru a fi transportată cu avionul în Kenya, unde pahidermele vor fi reintroduse în sălbăticie, o operaţiune descrisă marţi drept o “premieră mondială” de către Fundaţia Aspinall, organizatoarea acţiunii, informează AFP, potrivit agerpres.

Această asociaţie de conservare, al cărei director de comunicare este Carrie Johnson, soţia premierul britanic Boris Johnson, intenţionează să transporte anul viitor 13 elefanţi din Howletts Wild Animal Park, situat în Kent, la 7.000 de kilometri depărtare, în sudul Kenyei.


Citește și: Un avion de pasageri A DISPĂRUT de pe radar în estul Rusiei

Fundaţia Aspinall doreşte să transporte pe calea aerului întreaga turmă, care cântăreşte în total 25 de tone şi al cărei membru cel mai tânăr, Nguvu, s-a născut în martie 2020.

“După ani buni de cântărire a riscurilor şi beneficiilor, la Fundaţia Aspinall, am decis acest proiect fără precedent şi această veritabilă premieră mondială”, au scris Carrie Johnson şi preşedintele Fundaţiei, Damian Aspinall, într-un articol publicat în cotidianul The Sun.

“Este pentru prima dată când o turmă de elefanţi va fi reintrodusă în sălbăticie”, subliniază cei doi, o operaţiune care ar trebui să permită pahidermelor să beneficieze de o speranţă de viaţă mai îndelungată şi de o stare mai bună, în condiţiile în care viaţa în captivitate provoacă stres şi depresie în rândul acestor animale.

Asociaţia explică faptul că va colabora cu echipe anti-braconaj pentru a asigura supravieţuirea pe termen lung a turmei în Kenya.

Citește și: Ultima ascunzătoare a lui El Chapo poate fi câștigată la loterie

“De-a lungul timpului, descendenţii lor vor fi cu sutele – apoi cu miile – şi vor deveni parte a unui ecosistem incomparabil, care contribuie la stimularea economiei turistice din Kenya”, au subliniat ei, sperând că această această acţiune va constitui un “pas revoluţionar pentru ţară şi pentru mişcarea de conservare a naturii”.

Fundaţia Aspinall a reintrodus deja animale născute în captivitate în habitatele lor naturale, printre acestea numărându-se gorile, rinoceri negri, giboni argintii şi bizoni europeni. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.