Furtuna tropicală Bret a lovit estul Arhipelagului Caraibe

Publicat:

Furtuna tropicală Bret a lovit vineri estul Arhipelagului Caraibe, însoţit de vânturi puternice şi ploi abundente, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Vineri dimineaţă, furtuna a ajuns în Saint Vincent şi Grenadine însoţită de vânturi care s-au extins până la 185 de kilometri de centru, au anunţat serviciile de meteorologie ale insulei într-un comunicat.


Citește și : Prima zi a Summitului pentru un nou pact financiar de la Paris

Peste 120 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele şi s-au refugiat în adăposturi, a declarat Myccle Burke, preşedintele Agenţiei de Informaţii Publice, care a a afirmat că situaţia este extrem de volatilă, adăugând că multe persoane din apropierea zonei de coastă au fost evacuate.

Guvernul din Saint Lucia a emis o alertă de uragan şi le-a cerut locuitorilor să rămână în case până când va trece pericolul.

Mai multe instituţii publice au fost închise înainte de sosirea furtunii Bret, iar în Saint Lucia şi Martinica au fost închise şcoli şi grădiniţe înainte de sosirea uneia dintre primele furtuni tropicale ale acestui sezon, a declarat premierul din Saint Lucia, Philip Pierre.

Citește și :  Situaţia din Cisiordania ‘ameninţă să devină incontrolabilă’

Centrul Naţional pentru Uragane din SUA (NHC) a instituit joi o avertizare de furtună tropicală pentru ambele insule din estul Caraibelor, în timp ce Barbados, Dominica şi Saint Vincent şi Grenadine se află în zona sa de monitorizare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prezentat astăzi perspectiva...

Nu sunt 100% corecte. Cum se fac prognozele meteo în R. Moldova

Nu sunt 100% corecte. Cum se fac prognozele meteo în R. Moldova Serviciul Hidrometeorologic de Stat este singura instituție autorizată din Moldova, cu specialiști calificați,...

Meteo duminică, 30 iunie 2024: Cer predominant însorit și maxime de până la 34°C

Meteo duminică, 30 iunie 2024: Cer predominant însorit și maxime de până la 34°C Meteorologii anunță pentru ziua de duminică, 30 iunie, cer predominant însorit...

Prognoza meteo pentru weekend: Cod galben de caniculă

Prognoza meteo pentru weekend: Cod galben de caniculă Vremea caniculară se menține în zilele de sâmbătă și duminică. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.