Furtuna tropicală Roslyn se transformă în uragan şi se apropie de Mexic

Publicat:

Furtuna tropicală Roslyn va creşte în intensitate şi se va transforma într-un uragan până la sfârşitul zilei de vineri, pe măsură ce se va apropia de mai multe staţiuni turistice aflate pe coastele centrale mexicane de la Oceanul Pacific, a anunţat Centrul Naţional pentru Uragane din Statele Unite (NHC), informează Reuters, potrivit agerpres.

Roslyn ar putea lovi cu forţa unui uragan regiunile costiere mexicane între San Blas, o localitate de pe Riviera Nayarit, şi plaja Perula din statul Jalisco, în care se află staţiunea Puerto Vallarta, au prognozat joi specialiştii de la NHC, al cărui sediu general se află în Miami.


Citeşte şi: Ambasadorul Italiei critică coperta revistei The Economist pentru folosirea ‘celor mai vechi stereotipuri’ – Black News

Guvernatorul din Jalisco a anunţat că activităţile turistice din zonele de coastă şi din regiunile muntoase au fost interzise pe durata acestui weekend, invitându-i totodată pe rezidenţi să evite plajele. El a mai anunţat că 300 de membri ai Protecţiei Civile sunt pregătiţi să intervină.

NHC a mai spus că Roslyn ar putea lovi cu forţa unei furtuni tropicale regiunile costiere cuprinse între Perula şi Manzanilla – un oraş portuar din statul mexican Colima.

Specialiştii de la NHC prognozează că Roslyn ar putea genera vânturi cu viteze de 160 de km/h până sâmbătă seară în largul zonelor costiere ale staţiunii Puerto Vallarta.

Această viteză va face din Roslyn un uragan de categorie 2 pe Scala Saffir-Simpson. Potrivit meteorologilor nord-americani, uraganul se va disipa după ce va atinge uscatul.

Vineri la ora locală 10:00 (03:00 GMT), furtuna tropicală Roslyn se afla la o distanţă de 375 de kilometri sud-est de Manzanillo, cu vânturi susţinute ce ating viteza de 85 de km/h, potrivit NHC.

Citeşte şi: Pentagonul facilitează accesul femeilor din armată la avort – Black News

Furtuna ar putea genera vânturi puternice şi valuri mareice periculoase, în timp ce ploile sale torenţiale ar putea provoca viituri şi alunecări de teren.

Specialiştii de la NHC se aşteaptă ca uraganul Roslyn să aducă precipitaţii abundente în regiunile de coastă ale statelor mexicane Guerrero, Michoacan, Colima şi Jalisco, precum şi în Riviera Nayarit, în arhipelagul Islas Marias şi în porţiuni ale statului Sinaloa din sudul ţării. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Subvenții mai accesibile pentru agricultori

Subvenții mai accesibile pentru agricultori Guvernul propune condiții de subvenționare mai avantajoase pentru agricultori. Un set de înlesniri privind subvenționarea în agricultură și mediul rural...

Moldova este ţinta a sute de atacuri cibernetice, iar pagubele sunt masive

Moldova este ţinta a sute de atacuri cibernetice, iar pagubele sunt masive În doar jumătate de an, instituția responsabilă de securitatea cibernetică a R. Moldova...

Interpol Moldova va avea în frunte un șef interimar

Interpol Moldova va avea în frunte un șef interimar În fruntea Biroului Interpol Moldova urmează să fie numit un șef interimar după ce Viorel Țentiu,...

Sute de pachete cu țigări au fost camuflate în trenul Chișinău-București

Sute de pachete cu țigări au fost camuflate în trenul Chișinău-București Polițiștii de frontieră și vameșii au depistat 420 pachete de țigări în trenul Chișinău-București....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.