Gala celei de-a 18-a ediţii a premiilor Grammy Latino se desfăşoară joi în Las Vegas

Publicat:

Gala celei de-a 18-a ediţii a premiilor Grammy Latino Joi seara se desfăşoară în Las Vegas. Covorul roşu aşteaptă invitaţii începând cu ora 20:00 pe coasta de vest a SUA – 05:00 vineri dimineaţa în România. Ceremonia va fi transmisă în direct în peste 80 de ţări de postul Univision şi va putea fi urmărită online pe site-ul ziarului spaniol El Pais, relatează agerpres .

The Latin Recording Academy i-a recompensat miercuri seara pe artiştii Los Del Río, Lucecita Benítez, Joao Bosco, Ilan Chester, Víctor Heredia, Guadalupe Pineda şi Cuco Valoy cu Premiul pentru Excelenţă Muzicală. Gala din 15 noiembrie s-a încheiat cu decernarea premiului “Persona del Ańo 2017” cantautorului spaniol Alejandro Sanz.


Muzicianul portorican Residente, cu 9 nominalizări, şi artiştii columbieni Maluma şi Shakira, cu câte 7 şi respectiv 6 nominalizări, pornesc ca favoriţi la gala care se va desfăşura la MGM Grand Garden Arena din Las Vegas. Alţi aspiranţi la premiile Grammy Latino sunt Kevin Jiménez ADG, Juanes şi Mon Laferte, fiecare cu câte cinci nominalizări.

Citește și : Trump salută decizia Beijingului de a trimite o delegaţie în Coreea de Nord

Foarte popular, pentru că a fost unul din fondatorii trupei Callea 13, Residente este nominalizat la 9 categorii inclusiv la cele pentru cel mai bun album (‘Residente’), cea mai bună înregistrare şi cel mai bun cântec (ambele pentru ‘Guerra’).

La rândul său columbianul Maluma optează, printre altele, la premiul pentru cea mai bună înregistrare şi cel mai bun cântec cu ‘Felices los 4’, în timp ce compatrioata sa, Shakira, aspiră la un Grammy Latino pentru cel mai bun album, cu ‘El Dorado’, şi cea mai bună înregistrare şi cântec cu piesa ‘Chantaje’, în colaborare cu Maluma.

Luis Fonsi şi Daddy Yankee, impulsionaţi de succesul planetar ‘Despacito’, conduc bogata listă a artiştilor, producătorilor şi inginerilor cu patru nominalizări la premiile Grammy Latino, din care mai fac parte Vicente García, Nicky Jam, Natalia Lafourcade, Danay Suárez, Rafa Arcaute şi Tom Coyne.

Latin Grammy Awards, care numără peste 50 de categorii, cuprinde şi nominalizări mai curioase, precum cea postumă acordată artistului Juan Gabriel, care ar putea primi premiul pentru cel mai bun album vocal de pop tradiţional pentru ‘Vestido de etiqueta por Eduardo Magallanes’. ‘El divo de Juárez’, decedat în august 2016, a câştigat deja anul trecut cu titlu postum premiul Grammy Latino pentru cel mai bun disc şi cel mai bun disc vocal de pop tradiţional cu ‘Los dúo 2’.

“Mai mult ca oricând, muzica latino continuă să aibă un uriaş impact cultural, unind oameni din lumea întreagă”, a semnalat într-un comunicat preşedintele Academiei Latina de Înregistrări, Gabriel Abaroa Jr.

Premiile Grammy Latino se acordă în funcţie de voturile experţilor internaţionali ai Academei Latino de Înregistrare. Nominalizaţii de anul acesta au fost selectaţi dintre cele aproximativ 10.000 de propuneri fiind consideraţi cei mai reprezentativi artişti din perioada cuprinsă între 1 iulie 2016 şi 31 mai 2017.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parlicov: Energia electrică nu se va scumpi

Parlicov: Energia electrică nu se va scumpi Temperaturile caniculare cresc şi consumul de curent, însă acest lucru nu înseamnă că energia electrică se va scumpi....

Peste 50 de milioane de euro vor fi investiți pentru reabilitarea energetică a circa 50 de școli

Peste 50 de milioane de euro vor fi investiți pentru reabilitarea energetică a circa 50 de școli Peste 50 de milioane de euro vor fi...

Ploaia a făcut prăpăd în raionul Glodeni: Copaci doborâți și fire electrice rupte

Ploaia a făcut prăpăd în raionul Glodeni: Copaci doborâți și fire electrice rupte Ploile de astăzi au făcut ravagii în raionul Glodeni. Mai mulți copaci...

Restricții pentru toți operatorii de transport de mare tonaj din cauza caniculei

Restricții pentru toți operatorii de transport de mare tonaj din cauza caniculei În contextul prelungirii Codului Galben și Portocaliu de caniculă, Agenția Națională Transport Auto...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.