Galeriile de fotbal din Cehia nu mai suportă restricțiile și s-au luat la bătaie cu poliția în centrul Pragăi

Publicat:

Poliţia cehă a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă împotriva unei manifestaţii violente, la Praga, împotriva măsurilor luate de Guvern pentru a contracara pandemia covid-19, relatează AFP, conform news.ro.

Câteva mii de manifestanţi, inclusiv suporteri ai unor echipe de fotbal, s-au adunat duminică la Praga pentru a cere demisia ministrului Sănătăţii Roman Prymula, responsabilul acestor măsuri.


Citește și: Giuseppe Conte anunță noi restricții dure în Italia

Manifestaţia a luat o întorsătură violentă după ce poliţia a început să disperseze mulţimea, numărul manifstanţiilor fiind cu mult mai mare decât cel autorizat la adunări.

”Participanţii au atacat poliţia fără niciun motiv”, a declarat presei şeful Poliţiei din Paraga Tomas Lerch, iar un alt reprezentant al poliţiei i-a acuzat pe ”suporterii radicali”.

”Am folosit tunuri cu apă, gaze lacrimogene şi petarde”, a anunţat Lerch, precizând că aproximativ 20 de poliţişti au fost răniţi.

Serviciile de urgenţă au anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că au acordat îngrijiri unui număr de nouă persoane şi au internat la spital patru răniţi.

Înaintea adunării, poliţia a reţint 50 de persoane şi a confiscat focuri de artificii, bastoane telescopice, arme metalice de lovit cu pumnul şi arme de foc.

Cehia a înregistrat vineri un număr-record de 11.105 de noi contaminări într-o singură zi. Duminică, bilanţul se ridica la 170.000 de contaminări şi peste 1.400 de morţi din cauza covid-19.

Adunarae a fost organizată de asociaţia HON, însă suporterii echipelor de fotbal au reprezentat o parte importantă a mulţimii.

Citește și: UK vrea un acord cu UE, dar aruncă ‘pisica’ în curtea Bruxelles-ului

Ministrul Sănătăţii ”nu admite nicio opoziţie. Cum îndrăznesc ei aşa ceva? Cu cine cred ei că vorbesc? Noi nu suntem oi, suntem oameni normali”, a declarat pentru AFP Vlasta Ciencialova, o manifestantă care a venit la Praga din estul ţării.

Prymula i-a condamnat pe manifestanţi, pe care i-a acuzat de ”dispreţ faţă de munca personalului medical”.

”Ca rezultat, presupun că vom avea sute de infectpri noi”, şi-a exprimat ministrul indignarea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Orbán: Trump are planuri ‘detaliate și bine fundamentate’ pentru pace între Rusia și Ucraina

Orbán: Trump are planuri 'detaliate și bine fundamentate' pentru pace între Rusia și Ucraina Viktor Orbán a susținut că Donald Trump are planuri „detaliate și...

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în...

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o ‘ordine internaţională dominată de SUA’

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o 'ordine internaţională dominată de SUA' Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat din...

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.