Garda de Coastă japoneză a descoperit opt cadavre descompuse

Publicat:

Opt cadavre provenind de pe o navă eşuată pe coastele japoneze au fost recent descoperite, au anunţat marţi autorităţile, pe fondul creşterii naufragiilor ambarcaţiunilor de pescuit venite din Coreea de Nord, relatează AFP, potrivit agerpres.

Gărzile de coastă japoneze au făcut această descoperire macabră săptămâna trecută la Kanazawa (centru), în interiorul şi, într-un caz, la circa cincisprezece metri de barcă.


Citeşte şi: Grav accident rutier în Germania. 48 de răniţi după ce un autobuz şcolar s-a izbit de o casă

Potrivit unui responsabil al poliţiei, Hiroshi Abe, “identificarea cadavrelor este dificilă întrucât au început să se descompună”.

Marea era agitată şi anchetatorii nu au putut examina cu atenţie epava. Originea ei nu a putut fi stabilită cu certitudine, dar mai multe indicii acreditează pista nord-coreeană.

Canalul de televiziune Asahi a menţionat prezenţa unei insigne cu efigia fostului lider nord-coreean Kim Jong-Il.

Gărzile de coastă au anunţat un număr record de 104 naufragii de acest tip anul trecut, după 66 în 2016. Uneori, pasagerii au murit pe mare, de unde porecla de “bărci fantomă” dată de presa japoneză.

Citeşte şi: Caz CUTREMURĂTOR în California. 12 copii erau torturaţi de propriii lor părinţi – FOTO/VIDEO

Potrivit experţilor, pescarii nord-coreeni sunt încurajaţi de regimul de la Phenian să se aventureze departe în Marea Japoniei, mărginită de arhipelagul japonez, Peninsula Coreea şi Extremul Orient Rus, pentru capturi mari.

Ei se expun unor riscuri uriaşe, dat fiind că bărcile lor sunt în general vechi şi prost echipate.

Fenomenul este amplificat de criza alimentară ce afectează ţara, în parte din cauza întăririi sancţiunilor internaţionale impuse în legătură cu programele nuclear şi balistic ale regimului. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.