Gazprom, reacție la rezultatele auditului datoriilor istorice a Moldovagaz

Publicat:

Concernul rus Gazprom vine cu o reacție după ce ministrul Energiei, Victor Parlicov, a anunțat că circa 700 de milioane de dolari, despre care partea rusă anunța că ar fi datorii istorice a Moldovagaz, nu au putut fi confirmate ca urmare a auditului.

Astfel, partea rusă anunță că nu este de acord cu rezultatele anunțate de partea moldovenească și intenționează să își apere drepturile prin toate căile posibile, potrivit Deschide.md.


Citeşte şi: Ruşii au provocat daune majore în zona portului Ismail

„Raportul auditului nu a fost aprobat de Consiliul de observatori al SA „Moldovagaz”, așa cum este prevăzut de acordurile între Gazprom și Guvernul R. Moldova. În orice caz, auditorul și condițiile de organizare a concursului pentru achitarea serviciilor acestuia au fost stabilite unilateral de partea moldovenească, fără acordul Gazprom și Moldovagaz. Rezultatele acestui audit nu pot afecta în niciun fel mărimea datoriei specificate, mai ales că aceasta este confirmată în documentele semnate în mod regulat de Gazprom și Moldovagaz”, se arată în reacția Gazprom.

Știri.md amintește că ministrul Energiei, Victor Parlicov, a susținut un briefing de presă în care a prezentat rezultatele auditului datoriilor istorice ale Moldovagaz, dar și acțiunile Guvernului pentru protejarea consumatorilor de gaz.

Astfel, Guvernul R. Moldova a propus achitarea a 8,6 milioane de dolari către Gazprom, astfel încât subiectul datoriilor istorice să fie închis.

Ulterior, premierul Dorin Recean a venit cu o reacție la rezultate auditului și a declarat că R. Moldova nu are de gând să plătească datorii inexistente, iar cetățenii nu trebuie să achite facturile corespunzător.

Citește și : Maia Sandu le cere moldovenilor din Olanda să se întoarcă acasă

La scurt timp S.A. Moldovagaz a venit cu o reacție la rezultatele auditului datoriilor istorice față de Gazprom. Potrivit reprezentanților companiei, la moment este prematur de a se pronunța referitor la constatările, concluziile și aprecierile din document.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Blinken: Iranul, capabil să producă material fisionabil pentru o armă nucleară în ‘una sau două săptămâni’

Blinken: Iranul, capabil să producă material fisionabil pentru o armă nucleară în 'una sau două săptămâni' Iranul are capacitatea de a produce material fisionabil în...

Trump confirmă că a vorbit cu Zelenski și că i-a promis că „va pune capăt războiului” din Ucraina

Trump confirmă că a vorbit cu Zelenski și că i-a promis că „va pune capăt războiului” din Ucraina Fostul preşedinte al SUA Donald Trump a...

A doua misiune a echipei pompierilor IGSU la lichidarea incendiului de vegetație în localitatea Vila Republica Elenă

A doua misiune a echipei pompierilor IGSU la lichidarea incendiului de vegetație în localitatea Vila Republica Elenă În după amiaza zilei de 19 iulie, 2024...

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina Europa şi SUA vor avea probleme cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.