X

Geoană: NATO şi UE sunt parteneri comuni ai R.Moldova

Ucraina va deveni membru al Uniunii Europene şi al NATO, este „un lucru cert”, a declarat, joi, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la deschiderea Aspen – GMF Bucharest Forum, precizând că România se va transforma din frontieră a Occidentului în Centru al comunității euroatlantice.

El a mărturisit că este „extrem de bucuros” privind avizul Comisiei Europene pentru începerea negocierilor de aderare la UE cu Republica Moldova şi Ucraina.

Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

„În special, pentru Republica Moldova este o veste formidabilă”, a completat Mircea Geoană, menţionând susţinerea pentru obiectivul aderării Chişinăului la UE până în 2030.

„Este un obiectiv pe care îl susţinem cu toţii, iar NATO şi Uniunea Europeană sunt parteneri comuni ai Republicii Moldova şi îi vom ajuta din toate puterile să îşi atingă acest obiectiv şi să scape de blestemul geografiei într-un fel. Cred că avem noi, ca români, o obligaţie suplimentară şi o şansă nesperată de a vedea toţi vecinii noştri parte din aceeaşi familie”, a spus Geoană.

Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

Tags: Geoanărepublica moldovaucrainaUE
Categorii: ExterneȘtirile zileiU.E.