George Simion, furios după decizia CSAT: ‘România nu are de ce să intre în războaiele altora’

Publicat:

George Simion, furios după decizia CSAT: ‘România nu are de ce să intre în războaiele altora’

Liderul AUR George Simion condamnă în termeni duri decizia membrilor CSAT de a dona către Ucraina un sistem PATRIOT. „România nu are de ce să intre în războaiele altora”, spune George Simion.

„Condamn în termenii cei mai duri decizia președintelui Iohannis și a CSAT de astăzi de a renunța la apărarea de tip Patriot pentru România și de a acorda acest sprijin pentru Ucraina. Ca președinte al României, nu voi implica țara noastră și nu voi expune românii la niciun tip de război. România nu are de ce să intre în războaiele altora. România trebuie să investească în propriile capacități de apărare”, a spus George Simion într-un videoclip postat pe Facebook, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

România donează un sistem Patriot Ucrainei. S-a decis în CSAT

Ministerul Apărării Naționale a prezentat Consiliului Suprem de Apărare a Țării o analiză detaliată privind situația operaționalizării celor patru sisteme PATRIOT, derularea programului de înzestrare cu celelalte trei sisteme, importanța operațională a acestora la nivel național și aliat, precum și impactul generat de un eventual transfer al unui sistem.

„Având în vedere deteriorarea semnificativă a situației de securitate în Ucraina, ca urmare a atacurilor constante și masive ale Rusiei asupra civililor și a infrastructurii civile, mai ales asupra celei energetice, precum și consecințele regionale ale acestei situații, inclusiv asupra securității României, în strânsă coordonare cu Aliații, membrii Consiliului au decis donarea către Ucraina a unui sistem PATRIOT. Această donare se face cu condiția continuării negocierilor țării noastre cu Aliații, în special cu partenerul strategic american, în vederea obținerii unui sistem similar sau echivalent, care să răspundă nevoii de asigurare a protecției spațiului aerian național, de modernizare a Armatei României și de asigurare a interoperabilității cu sistemul NATO, fiind, totodată, necesară identificarea unei soluții temporare de acoperire a vulnerabilității operaționale astfel create”, transmite Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, decizia s-a bazat pe o „evaluare tehnică aprofundată a autorităților române”, fiind luate toate măsurile pentru eliminarea riscului de creare a unor eventuale vulnerabilități pentru România.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

„În același timp, vor continua discuțiile cu aliații astfel încât apărarea aeriană a țării noastre să fie în continuare consolidată. Poziționarea României este și va continua să fie fără echivoc în susținerea multidimensională a Ucrainei, alături de comunitatea internațională, în dreptul său legitim la autoapărare în fața agresiunii ilegale și neprovocate a Rusiei. Discuțiile la nivelul CSAT au vizat și demersurile naționale de consolidare a cooperării și a interacțiunii bilaterale cu Ucraina, evidențiate de procesele în curs privind stabilirea unui Parteneriat Strategic între România și Ucraina și consolidarea cooperării pe linie de securitate”, se mai menționează în comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Maia Sandu a fost la „Hora Sânzienelor”

Maia Sandu a fost la „Hora Sânzienelor” Președinta Maia Sandu a vizitat orașul Telenești, unde a avut loc Festivalul „Hora Sânzienelor”.   „Am cunoscut meșteri populari, colective...

Serviciul Vamal raportează încasări de peste 745,9 milioane de lei

Serviciul Vamal raportează încasări de peste 745,9 milioane de lei Serviciul Vamal raportează încasări de peste 745,9 milioane de lei la bugetul de stat timp...

VIDEO// Primarul de Taraclia interzis în România

VIDEO// Primarul de Taraclia interzis în România Primarul de Taraclia, Veaceslav Lupov,  a fost interzis în România. Cel puțin așa susține funcționarul, care a relatat...

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.