X

Georgia a extrădat un britanic condamnat pentru moartea unei tinere pe Tamisa

Georgia a extrădat miercuri către Regatul Unit un cetăţean britanic condamnat în absenţă în ţara sa pentru moartea unei femei pe care o luase la bordul ambarcaţiunii sale pentru o plimbare pe râul Tamisa, la prima lor întâlnire, transmite AFP, scrie Agerpres.

Jack Shepherd (31 de ani) a fost ”extrădat către Regatul Unit. El a fost predat responsabililor britanici şi ei sunt pe punctul de a se îmbarca într-un avion cu destinaţia Londra”, a indicat un purtător de cuvânt al Ministerului Justiţiei georgian, Marism Tskhiladzé. Avionul companiei Georgian Airways cu destinaţia aeroportul londonez Gatwick a decolat la scurt timp după aceea.

Citește și : Theresa May: Avem drept obiectiv obţinerea unui acord de retragere din UE într-o manieră ordonată şi fără probleme

După decizia luată la finalul lunii martie de justiţia georgiană de a-l extrăda, Shepherd s-a declarat ”extrem de îngrijorat” pentru siguranţa sa şi a cerut plasarea sa într-o celulă de izolare la revenirea în Regatul Unit şi supravegherea permanentă cu camere video, după cum a declarat avocatul său.

Jack Shepherd s-a predat poliţiei georgiene în ianuarie, el ascunzându-se în ţara din Caucaz.

Găsit vinovat pentru omucidere involuntară prin neglijenţă gravă, el fusese condamnat la şase ani de închisoare în Regatul Unit. Pe numele său a fost emis un mandat de arestare internaţional.

Shepherd a cunoscut-o pe Charlotte Brown (24 de ani) pe un site de întâlniri. După ce au cinat, în decembrie 2015, într-un restaurant de lux din Londra, bărbatul a invitat-o pe Charlotte Brown la bordul şalupei sale, pentru o călătorie nocturnă pe Tamisa.

Condusă cu viteză excesivă, ambarcaţiunea a lovit un buştean, proiectându-i pe cei doi peste bord. Echipele de salvare l-au recuperat nevătămat pe Jack Shepherd, dar nu au reuşit să o reanimeze pe Charlotte Brown, găsită în stare de inconştienţă şi de hipotermie. Niciunul dintre cei doi nu purta vestă de salvare.

Citește și : Copiii jurnalistului saudit Khashoggi neagă orice discuţie cu Riadul cu privire la un aranjament

Tags: britanicGeorgialondraMarism TskhiladzéRegatul UnitTamisa
Categorii: Diaspora