Germania: Ancheta împotriva medicului unei secte naziste din Chile, închisă din lipsă de dovezi

Publicat:

Parchetul german din Krefeld a anunţat marţi că a închis ancheta sa împotriva unui fost medic al organizaţiei sectariste conduse de un veteran nazist din Chile, Colonia Dignidad, din cauza lipsei de dovezi suficiente privind implicarea acestuia în infracţiuni legate de pedofilie, informează AFP, potrivit Agerpres.

Procurorii au informat că “au epuizat toate pistele promiţătoare” şi că “nu a fost posibilă susţinerea suficientă a suspiciunilor pentru a justifica urmăriri penale”.


Citește și : Marea Britanie va organiza alegeri europarlamentare pe 23 mai

“Persoanele vizate sunt siderate, încrederea lor în justiţia germană a fost distrusă”, a reacţionat Centrul european pentru drepturile constituţionale şi ale omului, organizaţie care a lucrat asupra abuzurilor comise la Colonia Dignidad.

Autorităţile germane au anchetat timp ce şapte ani şi jumătate acuzaţiile împotriva lui Hartmut Hopp. Justiţia chiliană l-a condamnat în 2011, după ce acesta a fugit din ţara sa natală cu puţin timp înaintea verdictului, la cinci ani şi o zi de închisoare, pentru complicitate la patru violuri de copii mai mici de 12 ani şi la abuzuri sexuale împotriva a 16 minori.

Într-o primă etapă, justiţia germană a acceptat să aplice pedeapsa chiliană, înainte ca tribunalul regional din Dusseldorf să anuleze această decizie în septembrie.

Hartmut Hopp a fost mâna dreaptă a fostului caporal nazist Paul Schaefer în “colonia demnităţii” pe care acesta a fondat-o în 1961. Acest loc era prezentat drept un sat familial idilic. În realitate, Schaufer a condus cu brutalitate această comunitate germană de câteva sute de persoane, supunându-le la un tratament ce ajungea până la sclavie şi multiplicând serviciile sexuale asupra copiilor.

Potrivit justiţiei chiliene, tocmai graţie “susţinerii lui Hopp” Schaefer a putut comite serviciile sale sexuale.

Citește și : Întâlnire Donald Trump-Viktor Orban la Washington, la 13 mai (Casa Albă)

Abia după fuga lui Schaefer, în 1997, chilienii au descoperit că enclava germană a fost un infern şi pentru opozanţii faţă de dictatura lui Augusto Pinochet (1973-1990), numeroşi dintre ei fiind torturaţi sau dispărând acolo.

Arestat în 2005 în Argentina, Paul Schaefer a murit în închisoare, în 2010, iar Colonia Dignidad a fost transformată într-un centru turistic şi agricol, sub numele de Villa Baviera.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.