Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Publicat:

Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său împotriva Ucrainei și își umple depozitele, a declarat ministrul german al Apărării Boris Pistorius, potrivit Kyiv Independent.

În ciuda eforturilor occidentale de a submina producția industrială și militară a Rusiei, Moscova nu face decât să-și sporească investițiile în producția de arme, alocând o sumă record din bugetul său federal pentru industria militară.


Pe măsură ce Rusia trece într-un mod de economie de război, „o mare parte sau o parte din ceea ce este nou produs nu mai merge pe front, ci ajunge în depozite”, a spus Pistorius pentru presa germană.  Ministrul apărării din Germania a avertizat că președintele rus Vladimir Putin nu depozitează arme doar „din prudență”. În schimb, șeful Kremlinului ar putea avea alte „planuri” în minte, a adăugat Pistorius.

Producția de arme a Rusiei a pus Ucraina într-un dezavantaj pe câmpul de luptă, permițând trupelor ruse să obțină o superioritate de 10 la unu în unele zone, în special în privința artileriei. „Încă nu am văzut unde este punctul de rupere al Rusiei”, a declarat Mark Riisik, director adjunct în departamentul de planificare politică al Ministerului Apărării al Estoniei, pentru The Guardian.

„Este (producția de arme) mult mai mare decât ne așteptam, într-adevăr”, a adăugat el. Ucraina s-a chinuit să țină pasul cu Rusia în acest sens, deoarece capacitățile de producție militare ucrainene și aliate rămân adesea în urma celor ale Kremlinului.

CNN a scris în martie că Rusia produce de trei ori numărul de obuze de artilerie decât Washingtonul sau UE pot furniza Kievului. În timp ce Occidentul pare să accelereze ritmul și să țintească mărirea producției, poate dura un an sau mai mult până când eforturile vor aduce roade.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale Indicele global al preţurilor produselor alimentare...

Învierea Domnului – cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, sărbătoarea bucuriei. Tradiţii străvechi

„Hristos a Înviat!” Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi, 5 mai, Învierea lui Iisus Hristos. Învierea Domnului - cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, sărbătoarea bucuriei. Tradiţii...

Vremea în prima zi de Paște. Temperaturile prognozate pentru 5 mai 2024

Vremea în prima zi de Paște. Temperaturile prognozate pentru 5 mai 2024 Pe 5 mai, vremea nu se va schimba esențial. Ziua, temperaturile vor ajunge...

Ce vinuri bem de Paște? Sfaturile experților pentru carnea de miel, sarmale și fructe

Ce vinuri bem de Paște? Sfaturile experților pentru carnea de miel, sarmale și fructe Vinurile care însoţesc servirea preparatelor tradiţionale de pe masa de Paşte...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.