Germania : O conferință care abordează tema contemporană a migraţiei, pornind de la operele lui Shakespeare, se desfășoară în oraşul Weimar

Publicat:

Peste 200 de oameni de ştiinţă şi pasionaţi de literatură din Germania şi de peste hotare participă, începând de vineri, la conferinţa de primăvară a German Shakespeare Society, desfăşurată în oraşul Weimar, care abordează tema contemporană a migraţiei şi a exilului pornind de la operele dramaturgului britanic William Shakespeare (1565-1616), informează DPA, potrivit agerpres.

”Societatea literară este în permanenţă la curent cu pulsul evenimentelor şi acţionează din diferite perspective specializate”, a declarat preşedinta societăţii, Claudia Olk, pentru DPA.


Citește și : Rusia : Polemică în mediul online după lansarea unui sortiment de ulei de floarea soarelui sub denumirea de „Noviciok”

Scriitorii de prim rang ai Germaniei precum Johann Wolfgang von Goethe, Friedrich Schiller, Christoph Martin Wieland şi Johann Gottfried Herder s-au inspirat din operele lui Shakespeare. Aceşti autori sunt grupaţi sub sintagma ”clasicismul din Weimar”, după numele oraşului în care s-a născut mişcarea culturală umanistă de la finalul secolului al XVIII-lea.

Traducerea operei lui Shakespeare de către Wieland a făcut-o accesibilă publicului german.

Primul vorbitor în cadrul conferinţei va fi expertul în literatură germană Anne Fleig, care va trata subiectul războiului şi migraţiei şi semnificaţia acestora pentru includerea lui Shakespeare în tradiţia clasică germană, a spus Olk.

Discursul acesteia va analiza, cel mai probabil, dramele ”Wallenstein”, scrise de Schiller, despre Războiul de 30 de ani, care a început în 1618.

Citește și : Serghei Lavrov : Rusia va furniza sisteme de rachete sol-aer S-300 armatei siriene

Shakespeare a abordat tema refugiului şi a azilului pe larg în piesele sale istorice, tragedii sau comedii, spune Olk, care adaugă că aceste opere sunt pilduitoare şi oferă alinare în situaţii foarte diverse.

German Shakespeare Society a fost fondată în 1864 în Weimar. În oraş există o statuie a dramaturgului englez construită cu peste un secol în urmă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.