Germania demonstrează un ‘deficit de democraţie’ prin refuzul de a interzice campania electorală turcă (oficial de la Ankara)

Publicat:

Germania demonstrează un ‘deficit de democraţie’ prin refuzul de a le permite responsabililor politici turci să facă campanie pentru alegerile generale preconizate în iunie în Turcia, a denunţat vicepreşedintele formaţiunii turceşti Partidul Justiţiei şi Adevărului (AKP, islamo-conservator), la putere în Turcia, într-un interviu publicat miercuri, potrivit AFP, potrivit agerpres.

‘Trei milioane de cetăţeni turci trăiesc în Germania, dintre care 1,5 milioane au drept de vot. Este oare corect ca Germania să le reducă dreptul de a se informa înainte să voteze?’, se întreabă retoric Hayati Yazici într-un interviu pentru cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.


Citește și : Amnesty International anchetează crimele comise de ARSA în Myanmar

Germania, ca alte ţări precum Austria şi Olanda, a informat Ankara că nu doreşte ca mitinguri electorale turce să aibă loc pe teritoriul său în vederea alegerilor legislative şi prezidenţiale anticipate din 24 iunie.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, liderul AKP şi candidat la propria succesiune, a organizat recent un mare miting electoral la Sarajevo, destinat întregii diaspore turce din Europa.

‘Este doar o scuză proastă când prietenii noştri germani ne spun că nu pot garanta securitatea acestor reuniuni’, a afirmat în continuare nr.2 în ierarhia partidului de guvernământ din Turcia. ‘De aceea cred că prietenii noştri germani au deficite democratice’, a insistat el.

În primăvara anului 2017, Germania a interzis o serie de manifestări pentru campania destinată referendumului asupra extinderii prerogativelor preşedintelui turc, inclusiv adunări la care urmau să vorbească miniştri turci.

Citește și : Coreea de Nord le permite jurnaliștilor sud-coreeni să viziteze situl de testare nucleară

Exemplul Germaniei a fost urmat şi de alte ţări. Indignat, Erdogan a denunţat atunci ‘practicile naziste’ ale Germaniei, reproşându-i totodată un presupus sprijin pentru ‘teroriştii’ kurzi şi cei responsabili de lovitura de stat eşuată din vara anului 2016.

Berlinul şi Ankara şi-au detensionat relaţiile de atunci, apropiere ce s-a manifestat şi prin eliberarea unui jurnalist germano-turc al cotidianului german Die Welt, după un an de închisoare în Turcia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.