Germania NU a reuşit decenii întregi să-i judece pe nazişti

Publicat:

Comitetul Internaţional Auschwitz a acuzat sistemul judiciar din Germania că nu a reuşit să îi judece pe criminalii nazişti timp de decenii, relatează DPA, potrivit agerpres.

“A şti că vinovaţii din aceste lagăre au putut în mare parte să îşi trăiască vieţile neverificaţi şi în siguranţă, fără a fi nevoiţi să răspundă pentru crimele lor în faţa unei instanţe germane, a fost o povară pentru supravieţuitori pentru întreaga viaţă”, a declarat Christoph Heubner, vicepreşedinte al acestui comitet, citat marţi de publicaţiile grupului media Funke.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Vanuatu

Faptul că vinovaţii doar acum sunt traşi la răspundere reprezintă “un eşec şi o abandonare a datoriei din partea sistemului judiciar german, care s-au întins pe decenii”, a spus el.

Criticile vin după ce un fost gardian de 100 de ani de la lagărul de concentrare Sachsenhausen, în apropiere de Berlin, şi o fostă secretară de 95 de ani de la lagărul Stutthof, din ceea ce atunci era Polonia ocupată de nazişti, au fost inculpaţi în această lună.

Citeşte şi: Atac cu rachete asupra unei baze americane din Erbil

Heubner a spus că ei erau parte a maşinăriei lagărelor de concentrare şi de exterminare germane. Supravieţuitorii nu sunt interesaţi de răzbunare, ci de justiţie, iar pentru asta nu există prescripţie, a declarat el.

“Prin urmare, aceste procese sunt încă importante, chiar dacă între timp vinovaţii şi victimele care au supravieţuit au îmbătrânit”, a adăugat el. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.