Germania nu are informații despre vreo cerere de extrădare a unui georgian asasinat la Berlin

Publicat:

Autoritățile germane au anunțat miercuri că nu au informații despre vreo cerere de extrădare făcută de Rusia pe numele unui cetățean georgian asasinat în august la Berlin, după ce președintele rus Vladimir Putin s-a plâns că mai multe solicitări în acest sens nu au fost luate în seamă, scrie mediafax.

Cetățeanul georgian Zelimkhan Khangoshvili, un fost lider insurgent cecen, a fost împușcat mortal pe 23 august 2019 într-un parc din Berlin. Parchetul General german suspectează că serviciile secrete ruse ar fi implicate în asasinat.


Citește și : Procesul în procedura demiterii lui Trump ar putea începe în ianuarie

Putin a descris luni victima drept o „persoană crudă și însetată de sânge” care a luptat de partea separatiștilor anti-Moscova din regiunea rusă majoritar musulmană de la nord din Caucaz, și a spus că solicitările Moscovei pentru extrădarea lui nu au fost luate în seama, relatează Reuters.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Justiției de la Berlin a declarat că “Guvernul nu este conștient de o cerere de extrădare rusă pentru victima acestei crime”.

Ministerul german de Externe a decis, săptămâna trecută, expulzarea a doi diplomaţi ruşi, din cauza presupusei implicări a serviciilor secrete ruse în asasinarea unui lider militar cecen-georgian, afirmă surse citate de presa germană.

Doi diplomaţi ruşi au fost declaraţi miercuri personae non gratae, informează publicaţiile Die Welt şi Der Spiegel.

“În pofida solicitărilor repetate, autorităţile ruse nu au colaborat în ancheta pentru elucidarea circumstanţelor asasinatului”, a comunicat Ministerul de Externe de la Berlin.

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, miercuri, că va lua măsuri de retorsiune faţă de hotărârea Germaniei de expulzare a doi diplomaţi ruşi.

Citește și : Kyriakos Mitsotakis: Locul Serbiei este în Uniunea Europeană

“Rusia este nevoită să adopte măsuri de retorsiune”, a transmis Ministerul rus de Externe, conform agenţiei de presă Tass.

La rândul său, Preşedinţia Rusiei a catalogat drept “nefondate” acuzaţiile Germaniei privind implicarea serviciilor secrete ruse în asasinarea unui lider militar cecen-georgian în Berlin.

“Sunt ipoteze lipsite de fundament, speculaţii”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România Procesele tehnice și tehnologiile moderne utilizate în crearea monedelor comemorative au fost discutate...

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa Lhakpa Sherpa...

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte Consiliul Local al Barcelonei a aprobat majorarea taxei turistice de la 3,25 euro la 4...

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament În ziua ceremoniei de deschidere...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.