Germania plăteşte despăgubiri victimelor unei secte din Chile – VIDEO

Publicat:

Germania le va asigura un ajutor financiar victimelor, reduse la sclavie şi supuse la abuzuri sexuale, ale unei secte a unui veteran nazist în Chile, Colonia Dignidad, a anunţat vineri guvernul, citat de AFP, potrivit agerpres.

Acestea vor primi până la 10.000 de euro fiecare, a declarat la Berlin secretarul de stat Niels Annen, la finalul unei evaluări efectuate în comun de guvernul german şi de o comisie parlamentară.


Citeşte şi: Un F-16 american s-a prăbuşit în sudul Californiei – FOTO/VIDEO

Suma totală a indemnizaţiilor ar urma să se ridice la 3,5 milioane de euro până în 2024.

În jur de 240 de foşti membri ai acestei secte sunt încă în viaţă, printre care 80 în Germania, potrivit comisiei.

“Colonia demnităţii” a fost înfiinţată în 1961 de fostul caporal nazist Paul Schaefer, iar locul era prezentat ca un sat familial idilic.

În realitate, Paul Schaefer a domnit cu brutalitate asupra aceste comunităţi germane de câteva sute de persoane, supunându-le la tratamente care mergeau până la sclavie şi la abuzuri sexuale asupra copiilor.

Citeşte şi: Jurnalist mexican ASASINAT în Playa del Carmen

Este vorba despre un “ajutor concret”, dar şi de o “marcă a recunoaşterii unei mari suferinţe”, a comentat vineri Niels Annen.

Abia după fuga lui Schaefer în 1997 chilienii au descoperit că enclava germană era şi un infern pentru opozanţii dictaturii lui Augusto Pinochet (1973-1990), numeroşi dintre ei fiind torturaţi sau dispărând în Colonia Dignidad.

Arestat în 2005 în Argentina, Paul Schaefer a murit în închisoare în 2010. Colonia Dignidad a fost transformată în centru turistic şi agricol, sub numele Villa Baviera.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.