Germania şi Regatul Unit analizează un posibil schimb de rachete pentru Ucraina

Publicat:

Germania şi Regatul Unit analizează un posibil schimb de rachete pentru Ucraina

Germania analizează posibilitatea încheierii unui acord conform căruia ea ar furniza rachete de croazieră Taurus Regatului Unit, care s-ar angaja în contrapartidă să livreze Ucrainei rachete Storm Shadow cu o rază de acţiune totuşi inferioară, informează AFP care citează ediţia de joi a cotidianului Handelsblatt.

Potrivit informaţiilor acestui cotidian economic german, schimbul ar fi fost propus de Regatul Unit. Chiar dacă rachetele Storm Shadow au o rază de acţiune de numai 250 de kilometri – jumătate din cea pe care o au rachetele Taurus -, ideea este că ele vor ajuta Ucraina, care se confruntă în ultimele săptămâni cu o înmulţire a bombardamentelor ruse pe teritoriul său, potrivit stiripesurse.


Citește și : Moldova va avea un minister al Apărării Naționale. Instituția va fi redenumită, exact ca în România

Întrebată cu privire la această informaţie, cancelaria federală de la Berlin a refuzat să facă vreun comentariu.

Ministrul german al apărării Boris Pistorius a declarat că nu este la curent cu un asemenea plan. “Dacă există discuţii asupra acestui subiect, ele nu au loc la mine”, a spus Pistorius pentru cotidianul Bild.

Dacă astfel de discuţii ar avea loc, ele ar trebui să determine dacă propunerea este “viabilă sau nu”, a adăugat el, lăsând să se întrevadă un oarecare scepticism.

Regatul Unit a furnizat deja Ucrainei rachete Storm Shadow.

De asemenea, Franţa a trimis rachete SCALP, cu o rază de acţiune identică.

Citește și : CNA o scoate ‘basma-curată’ pe Maia Sandu: ‘Premiul NU este cadou’

Însă Kievul cere de multă vreme Berlinului să-i livreze Taurus, una dintre rachetele cele mai moderne şi cele mai eficace ale forţelor aeriene germane, pentru a se putea apăra mai eficient împotriva atacurilor forţelor ruse, care au lansat o ofensivă împotriva Ucrainei în urmă cu aproape doi ani.

Guvernul german refuză să facă aceasta, de teama ca teritoriul rus să fie de asemenea lovit de aceste arme de precizie, ceea ce ar putea duce la o escaladare a conflictului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldova rămîne în Grupa 3 a tenisului mondial

Moldova rămîne în Grupa 3 a tenisului mondial Naționala Moldovei de Tenis nu a reușit să acceadă în Grupa 2 a ratingului mondial în „Cupa...

Inflaţia şi recesiunea îi obligă pe argentinieni să mănânce mai puţină carne de vită

Inflaţia şi recesiunea îi obligă pe argentinieni să mănânce mai puţină carne de vită Argentinienii, renumiţi pentru steakhouse-urile, fermele de vite şi grătarele asado, consumă...

OpenAI cumpără firma de analiză a bazelor de date Rockset

OpenAI cumpără firma de analiză a bazelor de date Rockset OpenAI, susţinută de Microsoft, a achiziţionat startupul de căutare şi analiză de baze de date...

În satul Cigîrleni a fost organizată o nouă ediţie a festivalului “La vatra plăcintelor”

În satul Cigîrleni a fost organizată o nouă ediţie a festivalului "La vatra plăcintelor" Un miros îmbietor de plăcinte şi alte bucate tradiţionale s-a lăsat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.