Germania va începe în iunie vaccinarea minorilor cu vârste de peste 12 ani

Publicat:

Germania va începe în iunie vaccinarea contra Covid-19 la minorii de peste 12 ani, a declarat, joi, cancelarul Angela Merkel, un subiect foarte dezbătut în aceste zile în ţară, scrie AFP, potrivit news.ro .   

Adolescenţii vor putea să solicite vaccinarea din 7 iunie, când va lua sfârşit sistemul care dă prioritate celor mai în vârstă, bolnavilor cronici sau profesioniştilor cel mai expuşi, a declarat cancelarul la Berlin într-o videoconferinţă cu şefii guvernelor regionale.


Citește și : Poliţiştii anti-mafie au dezmembrat o reţea ilegală de pariuri şi jocuri de noroc

De acum şi până la finalul verii, toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani vor primi o ofertă de vaccin, a reafirmat cancelarul.

Măsura urmează să fie aprobată de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) pentru 12-15 ani dezvoltat de Pfizer/BioNTech, deja folosit pentru această categorie de vârstă în Statele Unite.

Agenţia europeană trebuie să dea un verdict vineri.

Pentru moment, vaccinul Pfizer/BioNTech este autorizat pentru persoanele de peste 16 ani.

Germania va avea nevoie de aproape 6,4 milioane de doze pentru a vaccina adolescenţii în condiţiile dorite de ei, ţara neimpunând vaccinarea, potrivit previziunilor ministrului Sănătăţii.

Citește și : Tel Avivul îl cheamă la explicaţii pe ambasadorul Franţei în Israel

Comisia germană pentru vaccin (STIKO), care încă nu a publicat recomandare pe acest subiect, a fost rezervată în privinţa vaccinării celor mai tineri, evocând în special lipsa datelor cu privire la riscurile efectelor secundare şi o dezvoltare mai puţin gravă a Covid-19 pentru această categorie.

Potrivit ultimelor date ale Institutului Robert Koch, 41% dintre adulţi au primit cel puţin o doză de vaccin şi aproape 16% sunt complet imunizaţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.