Gheorghe Gonța: Presa din R. Moldova a degradat foarte tare

Publicat:

Moderatorul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, Gheorghe Gonța, a povestit în cadrul unui interviu cu jurnalista Natalia Morari despre politica din R. Moldova, dar și despre cât de tare a degradat mass-media din țară.

În cadrul emisiunii, Gheorghe Gonța a spus că, din 2009, lucrurile în R. Moldova, mai ales în presă, s-au schimbat, iar cel mai mult lumea s-a schimbat, și nu în sensul bun al cuvântului.


Citeşte şi: Costiuc este vehement: ‘Guvernarea și-a bătut joc de cetățeni’

„Un fenomen pe care l-am remarcat eu prin anii 2009-2010 era că un politician, să presupunem Mihai Ghimpu, îl numea pe Vlad Filat băiat rău, iar noi fugeam cu camera de filmat la Filat și îl întrebam cum comentează și el spunea că asta Ghimpu e rău. Ideea e că s-au ajuns la niște chestii atât de minuscule și neimportante, încât discuțiile în societate erau despre ce porecle au inventat politicienii unul altuia”, a explicat Gheorghe Gonța.

Jurnalistul s-a referit și la perioada când Vladimir Voronin era președintele R. Moldova, iar atunci când vreun ministru de-al său participa la vreo emisiune, președintele îl suna și îl întreba dacă a rezolvat toate problemele.

„Toată lumea cunoaște vremurile când Voronin era președinte și vedea vreun ministru de-al său pe la vreo emisiune, iar el îl suna noaptea și îl întreba: Dar tu ai rezolvat toate problemele de umbli pe la talk-showuri? Noi acum avem 69 de talk-showuri politice, iar seară de seară ei sunt la emisiuni. De unde atâta timp? Ei fac și TikTok-uri, postări pe Facebook, cinci-șase pe zi, ei tot timpul au timp, mereu au timp”, a mai spus Gheorghe Gonța.

Citeşte şi: Deputații din Găgăuzia vor să iasă de sub ‘umbrela’ lui Ilan Șor

Moderatorul emisiunii „Puterea a Patra” a precizat că presa din R. Moldova a degradat foarte tare, iar de vină sunt anume reprezentanții mass-media pentru că i-au lăsat pe politicieni să facă acest lucru.

„Afară protestează cineva, război, mâna Moscovei, iar subiectul ăsta e scârbos și grețos, dar ei tot timpul au timp. Ei la mine nu vin la emisiune, dar în rest ei participă la toate emisiunile. Noi le-am permis, presa a degradat foarte tare, iar asta a venit de la politicieni, ei au dat prima notă și noi toți am început să degradăm încetișor. Și lumea se schimbă și în sens negativ, toți se uită pe TikTok, pe Instagram, cine mai citește articolele…”, a menționat el.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Musteață despre Găgăuzia: „unul dintre principalele focare de instabilitate” din Moldova

Musteață despre Găgăuzia: „unul dintre principalele focare de instabilitate” din Moldova Șeful Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Alexandru Musteață, într-un breafing a...

Socialiștii serbează și se felicită pentru „victoria” de la Curtea Constituțională

Socialiștii serbează și se felicită pentru „victoria” de la Curtea Constituțională La scurt timp după ce Curtea Constituțională (CC) a declarat neconstituțională modificarea Legii cu...

Cutremur peste Prut! Românii au simţit cum le fuge pământul de sub picioare

Cutremur peste Prut! Românii au simţit cum le fuge pământul de sub picioare Un cutremur cu magnitudinea 3,9 a avut loc marți după-amiaza în județul Vrancea. Potrivit...

Un fost şef NATO îl critică dur pe Olaf Scholz: ‘Este mult prea lent, mult prea ezitant’

Un fost şef NATO îl critică dur pe Olaf Scholz: 'Este mult prea lent, mult prea ezitant' Fostul secretar general al NATO Anders Fogh Rasmussen...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.