Gherasimov: Moldova rămâne ferm angajată în drumul său european

Publicat:

Gherasimov: Moldova rămâne ferm angajată în drumul său european

Vicepremierul pentru Integrarea Europeană, Cristina Gherasimov, a avut o nouă întrevedere cu comisarul european pentru extindere și vecinătate, Oliver Várhelyi, pe finalul primei zile de screening bilateral. În cadrul discuției, părțile au discutat agenda europeană a Republicii Moldova.

Am menționat că Moldova rămâne ferm angajată în drumul său european și, prioritar, în adoptarea acelor standarde europene care îmbunătățesc viața cetățenilor”, a menționat Gherasimov, potrivit deschide.md.


Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Potrivit vicepremierului, faptul că autoritățile au reușit să ajungă la această etapă la doar puțin peste doi ani de la primirea statutului de țară candidată pentru aderarea la UE reflectă efortul enorm făcut în acest scop de instituțiile naționale și de întreaga societate.

În același timp, este dovada deschiderii fără precedent a UE, care astfel ne-a oferit perspectiva tangibilă de a deveni parte a marii familii a democrațiilor de pe continentul nostru”, a adăugat ea.

La fel, susține Gherasimov, etapa de screening începută astăzi este piatra de căpătâi a negocierilor cu Uniunea Europeană și va ajuta R.Moldova să înțeleagă cât de pregătită este de aderare.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Amintim că comisarul european pentru Vecinătate și Extindere, Olivér Várhelyi, întreprinde o vizită de lucru la Chișinău în contextul primei sesiuni de screening bilaterală în cadrul negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Reuniunea se desfășoară pentru prima dată în țara candidată, și nu la Bruxelles.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce sancțiuni riscă Diana Șoșoacă după scandalul din Parlamentul European

Ce sancțiuni riscă Diana Șoșoacă după scandalul din Parlamentul European Ce sancțiuni riscă Diana Șoșoacă după scandalul din Parlamentul European. În ce condiții îi poate...

Curtea Constituțională a declarat neconstituționale unele hotărâri CSM

Curtea Constituțională a declarat neconstituționale unele hotărâri CSM Curtea Constituțională a pronunțat hotărârea a două modificări efectuate de Parlament, în 2022, la legea cu privire...

Zelenski a sosit în Marea Britanie la summit. A fost întâmpinat de Zalujnîi

Zelenski a sosit în Marea Britanie la summit. A fost întâmpinat de Zalujnîi Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a sosit în Marea Britanie pentru summitul Comunității...

Maia Sandu, întâmpinată de premierul britanic la Summitul Comunității Politice Europene

Maia Sandu, întâmpinată de premierul britanic la Summitul Comunității Politice Europene Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost întâmpinată de premierul britanic, Keir Starmer, la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.